Osuđen bivši direktor “Puteva Srbije” Branko Jocić: Pet godina zatvora za primanje mita i zlupotrebu položaja

0
Screenshoot Youtube

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora nekadašnjeg direktora JP “Puteva Srbije” Branka Jocića za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja tokom 2006. i 2007 godine u vezi sa sanacijom klizišta.

Ovom odlukom potvrđen je deo prvostepene presude kojom je u maju 2019. godine osuđen Jocić, kao i još dvojica privrednika iz preduzeća “Rotijer”, Dragan Pavlović i Milan Josipović, na zatvorske kazne od pet, odnosno tri godine zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Deo presude kojom je Predrag Todosić bio je osuđen na dve godine zatvora, Apelacioni sud je ukinuo, jer smatra da je u tom delu presudom prekoračena optužba, pa je naložio da mu se sudđenje ponovi, objavljeno je danas na sajtu Apelacionog suda.

Potvrđenom presudom Jociću, takođe je izrečena mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovođenje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine.

Mera će se primeniti nakon pravnosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Oko 14 meseci koliko je Jocić proveo u pritvoru, uračunava mu se u zatvorsku kaznu, kao i ostalim osuđenima u ovom slučaju.

Takođe, protiv Jocićeve majke, Radmile Jocić, optužnica je ranije odbačena jer je trajno neuračunljiva, ali joj je sud oduzeo stan površine 63 metra kvadratna.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva, povodom ovog slučaja, upućeno na parnicu.