Osnovan Građanski demokratski klub DS-a, u njemu su Čedomir Čupić, Žarko Trebješanin, Vida Ognjenović, Vesna Pešić…

1
Foto: Demokratska stranka

Demokratska stranka formirala je Građanski demokratski klub, u kome namerava da okupi ugledne intelektualce, čiji znatan broj čine ljudi inače bliski demokratama, preneo je Blic.

U saopštenju DS se navodi da će se u okviru kluba “raspravljati o važnim političkim i društvenim temama, programskim dokumentima i iznositi kritički osvrti, ali i kreativni predlozi za rešavanje problema”.

Predsednik DS Zoran Lutovac je, kako se navodi, naglasio da političke stranke ne smeju biti samodovoljni zatvoreni krugovi.

“Osnivanje Građanskog demokratskog kluba jedna je od stepenica na putu vraćanja izgubljenog poverenja, premošćavanja jaza između političara i građana, ali i podsticaj kvalitetnoj unutarstranačkoj debati pogledom spolja”, kazao je Lutovac.

Na prvom sastanku kluba, održanom sinoć u prostorijama Gradskog odbora DS, raspravljalo se o uslovima za slobodne i poštene izbore, posredovanju Evropskog parlamenta, dometima tog posredovanja i kampanji bojkota, navodi se u saopštenju.

Među članovima kluba su, pored ostalih, Dragor Hiber, Vesna Rakić Vodinelić, Čedomir Čupić, Vida Petrović Škero, Milojko Arsić, Marijana Pajvančić, Jelisaveta Vasilić, Žarko Trebješanin, Zoran Ivošević, Vida Ognjenović, Vesna Pešić…

1 KOMENTAR

Comments are closed.