Osnivač Huaveja kupuje ajfone deci: “Pa kad imaju dobar ekosistem”

2
Foto: Profimedia

Osnivač Huaveja Ren Žengfej priznao je da svojoj deci kupuje ajfone kada otputuje negde iz Kine, jer je veliki fan Eplovih proizvoda, prenosi Independent.

Žengvej je priznao da njegova cela porodica ima ajfone i da to ne znači da je izdao kompaniju čiji je CEO.

“Ajfon ima dobar ekosistem i kada je moja porodica u inostranstvu, još uvek im kupujem ajfone. Tako da, ne može usko da se misli da ljubav pema Hauveju znači i ljubav prema Huavej telefonima”, rekao je Ren, a prenosi South China Morning Post.

Ovo je bio njegov odgovor na pitanje da li treba Kina da bojkotuje američke kompanije, kako bi se suprotstavila nedavnoj američkoj zabrani poslovanja sa Huavejem. Preostala su još tri meseca pe nego što će i Gugl prekinuti poslovanje sa Huavejem, pa će njihovi telefoni ostati bez ajpdejta Androida.

Ren je pomenuo da su Sjedinjene Američke Države potcenile snagu njegove kompanije, koja je spremna da nastavi sa radom i bez saradnje sa američkim kompanijama.

2 KOMENTARA

 1. Gospodo, prevod za ovaj članak je očito truba. Šta je to ekosistem Ajfona!? Ako je to stabilnost, pouzdanost i jednostavnost rukovanja (user friendly OS), onda je to to. Zove li se to ekosistem – nisam siguran.
  Dalje, gos’n vlasnik Husveja kupuje Ajfone svojoj porodici kad su u inostranstvu (!?!). Pa valjda u inostranstvu mogu sami da ih kupe ( a i u Kini bogami). Nešto ste loše preveli, ili vi ili ovo slepci iz Independenta.
  Pazite se, sramota je, čim vam tekst u prevodu zvuči nebulozno – oprez.

  • ekosistem je veoma dobro definisani termin koji zna svako zna sta znaci ko se razume u tehologije iole malo. Nema veze sa stabilnoscu, pouzdanosti itd…

   Iphone je jefiniiji van Kine nego u Kini.

   Malo skolovanja ne bi vam skodilo kao terapija za gnev i srdzbu i gled cuda svet ce da izgleda drugacije.

Comments are closed.