“Osmani se ponaša kao da su i dalje devedesete i da su miljenici sveta. Nije više tako…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su izjave vršiteljke dužnosti predsednika Kosova Vjose Osmani da će tražiti od američkog predsednika Džozefa Bajedna da se ponište Briselski i Vašingtonski sporazum “čiste gluposti i zamajavanje”, i da ih je glupo komentarisati.

“Da li Osmani misli da živimo u 90-im kada su imali pažnju i podršku sveta. Oni nisu više miljenici i to što ona priča nijedan razuman političar neće prihvatiti”, rekao je on za televiziju Hepi i dodao da je “sam Bajden bio u administraciji kad je taj sporazum potpisan”.

Dačić je rekao da nije siguran ni da li će postojati politička volja Brisela da se taj sporazuma poništi, a dodao je da sve što je potpisano mora i da se sprovede, jer ništa nije potpisano “samo radi spektakla”.

“Sporazum je potpisan 2013. godine, i niko to ni ne spominje u Prištini, jer je glavna stvar zbog koje smo potpisali taj sporazum zajednica srpskih opština”, dodao je on.

Dačić je rekao da izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon treba da da izjavu zašto su održani izbori na Kosovu bez međunarodnih posmatrača, jer “ispada kao da je Kosovo oličenje demokratije”.