“Osiono ponašanja Službe, za katastar prema advokatima i građanima”: Advokatska Komora Srbije osudila napad na svoje članove i najavila preduzimanje mera

1
Foto: Profimedia

Advokatska komora Srbije, oštro je osudila napada na advokate Dragoslava Ljubičanovića, sekretara Upravnog odbora Advokatske komore Beograda i Stefana Stojkova u prostorijama Republičkog geodetskog zavoda – Službe za katastar nepokretnosti Novi Beograd koji se dogodio pre tri dana.

Advokatska komora Srbije u saopštenju navodi “da će preduzeti sve mere u cilju zaštite svojih članova”.

“U tom smislu, predsednik Advokatske komore Srbije advokat Viktor Gostiljac je dana 07.09.2020. održao sastanak sa Trećim javnim tužiocem u Beogradu g. Borisom Pavlovićem na kojem je ukazao na značaj hitnog i efikasnog postupanja u slučajevima napada na advokate, kao i da neprihvatljiv i neprimeren postupak državnog službenika koji je primenio fizičko nasilje nad dvojicom advokata ne sme ostati nekažnjen”, navodi se u saopštenju AKS.

Dodaje se da je tom prilikom predsednik Advokatske komore Srbije je od strane g. Borisa Pavlovića, Trećeg osnovnog javnog tužioca, informisan o dosada preduzetim radnjama u ovom predmetu i dobio uveravanja da će tužilaštvo preduzeti zakonom predviđene mere i utvrditi sve okolnosti ovog slučaja u cilju procesuiranja odgovornog lica.

“Advokatska komora Srbije ocenjuje da je ovaj napad na advokate koji se dogodio u prostorijama RGZ – Službe za katastar nepokretnosti Novi Beograd posledica dugogodišnjeg osionog ponašanja i postupanja ove Službe, ne samo prema advokatima već i prema građanima Republike Srbije. Zbog toga će Advokatska komora Srbije insistirati da se otklone uzroci neefikasnog i netransaprentnog rada RGZ-a”, saopštila je Komora.

1 KOMENTAR

  1. “Advokatska komora Srbije ocenjuje da je ovaj napad na advokate koji se dogodio u prostorijama RGZ – Službe za katastar nepokretnosti Novi Beograd posledica dugogodišnjeg osionog ponašanja i postupanja ove Službe, ne samo prema advokatima već i prema građanima Republike Srbije. Zbog toga će Advokatska komora Srbije insistirati da se otklone uzroci neefikasnog i netransaprentnog rada RGZ-a”, saopštila je Komora. Врло лоше стање у наведеној служби, гомилање нерешених предмета, осионост и нељубазност доминирају и у овако важној области за грађане Србије, осим несигурности, уносе и бес. Подбухла министарка се бави одбраном “лика и дела” од напада Хотентота, а свој посао није у стању да уради и овај део сервиса грађанима доведе у ред.

Comments are closed.