“Osim slučajeva u Nišu i Negotinu, dobar odgovor sistema socijalne zaštite na koronavirus…”

0
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je zadovoljan na koji način je sistem socijalne zaštite u Srbiji odgovorio na epidemiju koronavirusa.

“Кao što smo obećali, stručna javnost uz podršku Svetske zdravstvene organizacije analiziraće odgovor na koronavirus u sistemu socijalne zaštite. Osim slučajeva koji su se desili u Nišu i Negotinu koji su bili posledica ljudskog faktora, smatram da smo kao sistem socijalne zaštite odlično odgovorili”, rekao je Đorđević. 

On je na prvom sastanku Radne grupe koja će se baviti izradom sveobuhvatne analize odgovora njegovog Ministarstva na epidemiju izazvanu bolešću kovid-19 nakon ukidanja vanrednog stanja, rekao da Svetska zdravstvena organizacija ima alate i iskustva iz nekih ranijih pandemija i da će to njihovo iskustvo sada koristiti. 

“Želja je da nezavisna grupa analizira sve što smo radili i da rezultati budu predstavljeni javnosti. Nemamo čega da se stidimo, naprotiv, možemo da budemo primer dobre prakse”, poručio je Đorđević.

Direktor Кancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša je rekao da je analiza odgovora na koronavirus u sistemu socijalne zaštite od izuzetne važnosti “kako bi znali šta je dobro, a šta ne i kako bi bili spremni da odgovorimo na eventualni drugi talas kovida 19”.

(Beta)