“Osetio sam neobičan bol, ne znam da li ću moći na teren u sledećem kolu…”

0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je danas povredu u meču sa Tejlorom Fricom na Australijan openu, ali je uspeo da pobedi posle pet setova.

Đoković je posle meča rekao da oseća da ima veliki problem i da nije siguran da će moći da zaigra za dva dana u osmini finala.

“Pokidao sam mišić, u to sam siguran”, rekao je Đoković.

“Znate da ne želim da govorim o povredi, niti o stepenu njene težine, ali jedan poprilično čudan bol. Ne želim previše da objašnjavam jer ljudi ne mogu da znaju kroz šta sam prolazio početkom trećeg seta. Razmišljao sam početkom trećeg seta, kada sam zatražio medicinski tajm-aut, da li uopšte da nastavim”, dodao je on.

Novak je naveo da ne može sa sigurnošću da tvrdi da li će biti u stanju da izađe na terern protiv Miloša Raonića, koji mu je naredni protivnik.

“Osetio sam neobičan bol i odmah pomislio da sam pokidao mišić, što je fizioterapeut ATP-ja potvrdio kada je pogledao. Ne mogu sada ništa da znam, nemam dobro iskustvo kada su takve povrede u pitanju i da li ću moći da nastavim. Ne verujem da ću uspeti da se oporavim, ne znam da li ću biti u stanju da izađem na teren za dva dana.”

Situaciju kada je publika morala da napusti stadion zbog policijskog časa opisao je kao – čudnu.