Orlić i samostalna poslanica govoriće o izbornim uslovima u Savetu Evrope

0
Foto: Tanjug

Odbor Skupštine Srbije za spoljne poslove odlučio je na današnjoj sednici da samostalna poslanica Branka Stamenković i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić učestvuju na sastanku Odbora Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za monitoring, 6. januara u Parizu, na kome će se razgovarati o izbornim uslovima u Srbiji.

Predsednik Odbora Žarko Obradović rekao je da će Branka Stamenković učestvovati na ovom sastanku kao član stalne delegacije Skupštine Srbije u PSSE, a Orlić kao član delegacije Skupštine Srbije koja je učestvovala u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima.

“Na monitoringu će se razgovarati o izbornim uslovima u Srbiji. Predviđeno je da predstavnik Skupštine Srbije, koji učestvuje u dijalogu o izbornim uslovima, u deset minuta predstavi rezultate razgovora, postigute dogovore isve što je učinjeno”, rekao je Obradović.

On je naveo da bi i šefica delegacije u parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija Tanja Fajon trebalo da prisustvuje tom sastanku i govori o međupartijskom dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.