“Oraspoložila nas je vest da u Crkvi ima zaraženih, ni manje ni više nego koronavirusom…”

0
Profimedia / ilustracija

Mitropolija crnogorsko-primorska negirala je i navode pojedinih medija da su dvojica sveštenika stavljeni u karantin u manastiru Dajbabe, zbog sumnje da bi mogli biti zaraženi koronavirusom, nakon što su putovali u Kinu.

“U moru laži i prevara, ludosti i ludorija kojima nas obasipaju brojni novinarski komentari i informacije pojedinih medija, jutros nas je ‘Portal Analitika’ nasmejala i na trenutak oraspoložila vešću da u Crkvi ima zaraženih, ni manje ni više nego koronavirusom. Ni ovaj tekst nije mogao da prođe bez ‘velikosrpskog nacionalizma i hegemonizma’ Mitropolije crnogorsko-primorske koji je, verovali ili ne, zarazio i Kinu. Ali se očigledno Kina odbranila koronavirusom koji će, kako se nadaju autori ove originalne dosetke, konačno uništiti i ‘velikosrpski uticaj’ u Crnoj Gori. Vjerujemo da će ovaj tekst probuditi duhovitost Crnogoraca i da će to biti najbolji odgovor na ovu lažnu vest”, navodi se u saopštenju MCP.

Stvar je, kako ocenjuju, ipak mnogo ozbiljnija, naročito ako se ova, kako su kazali, nebitna vest sagleda u kontekstu svega onoga što se poslednjih meseci događa u Crnoj Gori.

“Svima je postalo jasno da vlast nema odgovor na mirne i dostojanstvene litije, koje su ujedinile razjedinjenu Crnu Goru, i dale joj nadu da se istinski pomiri i zbratimi. Umesto da, po ugledu na demokratske zemlje, poslušaju glas naroda i povuku ovaj neustavni Zakon, koji je jedini razlog protesta, vlast je upregla sve svoje službe da se obračunava sa Pravoslavnom crkvom, njenim klerom i vernicima, ne prezajući ni od čega”, navodi se, između ostalog, u saopštenju MCP.