Oproštaj od Kobija Brajanta: Šok, tuga, predlozi da svi povuku dres sa brojem 24, poruke Trampa, Netanjahua…

0
Foto: Profimedia

Kobi Brajant je preminuo i ta je vest šokirala čitav svet, čak i one koji nisu voleli i gledali košarku. Oni koji jesu, osećali su se kao da ga poznaju i veliki broj ljudi napisao je emotivne oproštajne poruke.

Neke utakmice u NBA ligi biće otkazane, a one koje su počele, igraju se u pozorišnoj atmosferi, bez glasa, jer u svi prisutni – i navijači, ali i stručni štabovi i igrači – u šoku.

I svako na različit način iskazuje poštovanje prema jednom od najvećih košarkaša svih vremena.

Brajantovi saigrači iz reprezentacije i oni sa kojima je vodio teške bitke, takođe su šokirani.

Ove vesti veoma teško je podneo i Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa, jedna od novih zvezda NBA lige i pripadnik generacije koja je odrastala uz Kobijeve poteze.

I drugi mladi igrači pisali su poruke saučešća porodici, uz veoma emotivne komentare, a košarkaš Majamija imao je i zanimljiv predlog.

Njegova ideja je da sve ekipe povuku dres sa brojem 24 iz upotrebe.

Broju 24 simbolički su odali poštu i igrači Toronta i San Antonija koji su prve napade – u trajanju od 24 sekunde – proveli bez igre, bez pokreta, u slavu jednog od najvećih svih vremena…

Broj 24 pokazao je i Nejmar. Brazilski fudbaler nije proslavio svoj gol protiv Lila, već je prišao kameri i gestikulirao ka nebu, prethodno pokazavši broj koji je nosio legendarni košarkaš.

I druge poznate ličnosti pisale su u o Brajantu, a među njima i brojni svetski lideri…