“Opozicija je uništila Sergeja Trifunovića i njegovu stranku. Podrška im je sa 5,6 pala na 2,4 odsto”: Vučić o izborima i bojkotu

3
Foto: Nedeljnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je sinoć, nakon posete ministra odbrane Rusije, da je smisao bojkota predstojećih izbora da opozicija prikrije “da je car go” i “koliko je para uzaludno potrošeno”.

U intervjuu za televiziju Hepi, Vučić je rekao da o opoziciji ne misli ništa dobro ali da misli da bi bilo dobro da učestvuju na izborima.

Dodao je da bojkotom neće moći da ospore legitimitet izbora.

On je ocenio da čak ni kroz udruživanje opozicija ne uspeva da poveća svoju popularnost među građanima.

“Oni su uništili Sergeja Trifunovića i njegovu stranku. Imali su 5,6 odsto (podrške) a sada su na 2,4, 2,3 i na 2,2 čak, zavisi kod dana gledate”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je da će izbore raspisati početkom marta.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Бојкот, као и избори, ће свакако показати ко је го. Потпуно равноправно. Ако подршка не достигне 25%, бирачког тела, можете да причате да и даље имате легитимитет, и ти ћеш га имати, али довољан само да поправиш кваку коју си сломио. Успешним бојкотом ће се оспорити легитимитет вршења власти, поготово код оних важних државних одлука које захтевају велику подршку грађана.. Према томе, када се пребројимо, буди ти председник твојих 25% Срба, а ми остали ћемо се већ договорити ко ће бити тај.

    • Kada opozicija nema kontrolore na birackim mestima uzaldno je prizati o prenstima. Ovi izbori su farsa, stimovace i procente i ko ide u parlamet

Comments are closed.