Opet protest u Novom Pazaru kod bolnice: Traži se smena Mahmutovića, duvalo se u pištaljke i skandiralo…

1
Foto: Profimedia

Oko stotinak građana Novog Pazara i danas je protestovalo u krugu gradske Opšte bolnice, zahtevajući smenu direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića.

Učesnici protesta su duvali u pištaljke i skandirali protiv Mahmutovića, tražeći da funkciju direktora Opšte bolnice obavlja kako su rekli, “nepartijski čovek iz naroda”.

Oni su pozvali sve građane Novog Pazara da im se pridruže u protestima “kako bi se zajedno izborili za pravdu”.

“U ovom gradu je skoro svaka porodica imala po jedan smrtni slučaj od korone. Ja sam u roku od 20 dana izgubio dva brata, jedan je umro tokom transporta, a drugi u Kragujevcu. Ovom bolnicom vlada zlo”, kazao je učesnik protesta Suad Mahmutović.

Okupljeni su podržali doktorku Lejlu Ćeranić kojoj je pred odlazak na odmor uručena odluka direktora Mahmutovića o stavljanju van snage prethodne odluke o njenom imenovanju za vršioca dužnosti šefa Infektivnog odeljenja, što je izazvalo burne reakcije građana Novog Pazara na društvenim mrežama.

I prethodnih dana su u krugu Opšte bolnice organizovani protesti građana koji su tražili istinu o brojevima obolelih i umrlih od koronavirusa u Novom Pazaru, i smenjivanje odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.