Online Belgrade Food Show nadmašio sva očekivanja

  0

  Ovogodišnji i treći po redu međunarodni sajam i konferencija visokokvalitetne hrane Belgrade Food Show iako u online formatu, nadmašio je sva očekivanja. Tri konferencijska dana obuhvatila su različite teme iz industrije hrane, kako proizvodnje, prodaje, oznaka kvaliteta, tako i novih puteva do tržišta, situacije u ugostiteljstvu, ali i situacije u industriji hrane u Evropi. Konferencijski deo ove godine pratilo je 1.172 gledaoca, koliko na prethodna dva događaja zajedno.

  U okviru trodnevne online konferencije obrađeno je 10 veoma bitnih tema, u kojima je učestvovalo 37 panelista i predavača tokom više od 10 sati razgovora. Online panel diskusije, predavanja i intervjui imali su 4.313 pregleda, dok je svaki prijavljeni gledalac ispratio u proseku između 3 i 4 panel diskusije. U skladu sa epidemiološkim merama i trenutnom situacijom u ugostiteljstvu, najposećeniji panel bio je “Industrija hrane i HoReCa sektor: danas i sutra”, koji je uživo pratilo 479 gledalaca.

  “I pored trenutne situacije, bili smo odlučni u nameri da organizujemo  ovu manifestaciju  u čast svih proizvođača, da im omogućimo prostor da stvore nove poslovne prilike i steknu nova znanja i iskustva. Da smo u tome uspeli, govori broj gledalaca, proizvođača i poslovnih sastanaka koji su obeležili sajam. To nam govori da je organizacija ovakve vrste događaja u online formatu trenutna realnost”, izjavio je Miloš Pejčinović ispred Asocijacije za promociju srpske hrane.

  U okviru online Expo zone svoje poslovanje i proizvode predstavilo je 90 proizvođača iz 5 zemalja, među kojima su Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Severna Makedonija i Slovenija. U okviru B2B zone organizovano je 95 sastanaka, a na ovom polju posebno raduje regionalna saradnja sa projektom USAID „Economic Development, Governance and Enterprise Growth Project“ (EDGE) koji su animirali proizvođače visokokvalitetne hrane iz Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

  Događaj je organizovala Asocijacija za promociju srpske hrane uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Privredne komore Srbije sa tendencijom da Srbiju uvrsti među lidere u industriji visokokvalitetne hrane u Jugoistočnoj Evropi. Sponzori ovogodišnjeg sajma bili su Smartchain projekat, Fun&Fit, Danubius, Mioni, Yuhor, Sunoko i Mona Plaza. Više informacija, pronađite na sajtu Belgrade Food Show.