“Oni vrše odmazdu nada mnom, bolesno novinarstvo”: Donald Tramp protiv Njujork tajmsa, ponovo

0
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp, poznat po svojim sukobima sa medijima, a naročito sa CNN-om i Njujork tajmsom, ponovo je na Tviteru izrazio nezadovoljstvo ovom medijskom kućom pošto mu se nije dopala priča o novom sporazumu SAD i Meksika o izgradnji zida na granici na naslovnoj strani Njujork tajmsa.

“Kada će neuspešni Njujork tajms da prizna da je njihova priča o novom sporazumu sa Meksikom na granici prevara i da ne predstavlja ništa više do loše napisane odmazde koja se vrši nada mnom još otkada sam se kandidovao za predsednika! Bolesno novinarstvo”, napisao je Tramp.

Veći sukob američkog predsednika i Njujork tajmsa nastao je krajem protekle godine kada je Njujork tajms, nakon bure koju je Donald Tramp digao protiv njih zbog priče koju su objavili o njegovom saradniku, rešio da uzvrati udarac predsedniku SAD-a.

Priča koju su napisali Majkl Šmidit i Megi Heberman, govorila je o tome kako je Don MekGen, savetnik u Beloj kući, obezbedio Mjulerovoj istrazi detalje o Trampovoj opstrukciji pravde.

Na Trampov odgovor se nije dugo čekalo.

“Posrnuli Njujork tajms napisao je priču tako da izgleda da se savetnik Bele kuće okrenuo protiv predsednika, a upravo je sve suprotno. Dva lažna novinara su to znala. Zbog toga su lažne vesti neprijatelj naroda. Veoma loše za Ameriku”, napisao je Tramp.

Nedugo posle Trampove kritike, Njujork tajms je na svojoj Tviter stranici objavio da stoji iza svojih novinara koji su osvajali Pulicerovu nagradu. Njih dvoje su često na udaru Trampa zbog njihovih kritika.

U svojoj seriji novih tvitova, Tramp je ponovo optužio Tajms da objavljuje lažne vesti, kao i da sve više posrće i da svojim pisanjem ide ravno “u smrt.”