“One nisu sposobne da vole našu zemlju, uništavaju Demokratsku stranku i slabe su i nesigurne”: Tramp ponovo na Tviteru napada kongresmenke

0
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je na Tviteru napao kongresmenke iz redova demokrata Aleksandriju Okazio-Kortez iz Njujorka, Ilhanu Omara iz Minesote, Rašidu Tlaib iz Mičigena i Ajanu Presli iz Masačusetsa.

“Ne verujem da su četiri kongresmenke sposobne da vole našu zemlju”, napisao je Tramp. “Trebalo da se izvine Americi (i Izraelu) za sve strašne stvari koje su rekle.”

Tramp je dodao i da kongresmenke “uništavaju Demokratsku stranku”, ali i da su “slabi i nesigurni ljudi” koji nikada neće moći da unište američku naciju.

Komentari ispod tvita su mešoviti, od onih koji Trampa podržavaju do onih koji mu govore da je rasista.

Neposredno pre nego što je ponovo opleo po kongresmenkama, Tramp je ponovo objavio svoj sada već čuveni tvit “Presidential Harassment!”

Sukob Trampa i kongresmenki počeo je kada je američki predsednik rekao da te kongresmenke “mogu da se vrate odakle su došle”, čime je izazvao kritike lidera demokrata koji su ga označili kao rasistu i ksenofoba.

Aleksandrija Okazio-Kortez je poreklom iz Portorika, Ilhana Omar je došla u SAD kao izbeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porekla koja je ušla u Kongres. Ajana Presli je prva tamnoputa Amerikanka koja je izrabrana da predstavlja Masačusets u Kongresu.