“Onaj ko je odabrao da se ne vakciniše, rešio je da bude zaražen…”

0
Printscreen/YouTube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon komentarisao je broj zaraženih koronavirusom i uticaj rada ugostiteljskih objekata.

“Epidemijski proces ima svoje zakonitosti, imamo inkubaciju, period koji mora da prođe kako bi se video efekat nekih mera. Taj broj dana je otprilike sedam, do deset”, izjavio je dr Kon, a prenosi portal B92.

“I dalje imamo priliv veći od otpusta, ali se razlika smanjila na 30, to mora da se nastavi. Virus nas je prevario nekoliko puta, kada smo mislili da nema više snage da se digne”, dodao je on.

Povoljna situacija u kojoj se nalazimo, kako kaže epidemiolog i član Kriznog štaba, mora da se iskoristi.

“Koliko ćemo biti restriktivni s ljudima koji dolaze videćemo. Mere postoje, samo treba da se sprovode. Meni javljaju sve što se ne sprovodi, šalju mi poruke kako znaju i umeju. Čak se ponekad i posvađam, aman ljudi šta očekujete od mene”, otkrio je doktor.

Doktor naglašava da do svesti naših građana treba da stigne da je izlaz iz ove situacije vakcinacija.

“Onaj ko je odabrao da se ne vakciniše, rešio je da bude zaražen, to mora da mu bude jasno da se posle ne pita oko toga, za tri meseca ili godinu dana. Vakcinisanje predsednika i podrška Crkve su strahovito važni. Samo malo strpljenja, preklinjem građane da se vakcinišu, od toga zavisi brzina izlaska iz svega ovoga”, zaključio je dr Kon za TV Pink.