“On je osoba koja je najbolje u stanju da štiti Srbiju”: Vlada podržala Vučića pred sastanak u Beloj kući

0
(BETAPHOTO/STA/Nebojsa Tejic/MO)

Vlada Srbije usvojila je deklaraciju kojom se pruža najsnažnija podrška predsedniku Republike Srbije u veoma teškim i kompleksin razgovorima koje vodi u Vašingtonu u najboljem interesu svih građana, izjavila je premijerka Ana Brnabić, prenosi N1.

“Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jedinstveni, jer samo jedinstveno možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese”, navela je Brnabićeva.

Dodala je da je izuzetno važno da u razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom, jer to direktno utiče na kvalitet života svih građana.

“Političko iskustvo i podrška naroda koju predsednik Vučić ima jasno pokazuju da je on osoba koja je najbolje u stanju da štiti i da se bori za interes Srbije na svakoj adresi u svetu”, ističe Ana Brnabić.

 U Vašingtonu u četvrtak uveče počinje dvodnevni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija, u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, na kom će se, kako je najavljeno, razgovarati o ekonomskim temama.

Domaćini skupa u Beloj kući su specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel i savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan.