“Oduzećemo Orden Svetog Save ministru odbrane Crne Gore pa neka se kiti čime hoće…”

1
Profimedia

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je večeras u Pljevljima, gde je predvodio litiju zbog Zakona o slobodi veroispovesti da će Sinod Srpske pravoslavne crkve oduzeti orden Svetog Save ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Đorđija u Pljevljima.

Bošković je u vrijeme izgradnje bio predsjednik Odbora pljevaljskog Rudnika uglja, i sa te je pozicije pomagao hrama u Pljevljima.

“Ja pred vama izjavljujem, a to će morati i Sinod, da se oduzima orden Svetog Save Boškoviću pa neka se kiti čim hoće. Ne može se kititi ordenom Svetog Save, pljujući na Svetog Savu i na svetinje i terajući vojnike da oni moraju da se ponašaju po njegovim nekim zapovestima“, rekao je Amfilohije, prenose Vijesti.

Bošković oštro kritikuje litije koje se održavaju. On je pre dva dana rekao da je Zakon o slobodi veroispovesti iskorišćen da se protiv Crne Gore povede krstaški rat. Protestne litije, kako je rekao, nemaju nikakve veze sa zakonom, već je, smatra on, namera da se Crna Gora predstavi kao srpska država, kojoj bi se poništila nezavisnost izglasana na referendumu 2006. 

(Beta) 

1 KOMENTAR

  1. Uzimala – davala… dalje i deca znaju kako ide. Ne da ne plaćaju porez na imovinu i prihode od proizvoda sa svojih ekonomija, nego izigravaju puku sirotinju, pa im država uplaćuje doprinose za penziono za popove. Za popove ne važi zapovest “Ne poželi ništa što je tuđe”.

Comments are closed.