Održan 7. kongres CFO i kontrolera Srbije

  0

  Izveštaj je nedovoljan, traži se analiza

  Budućnost finansija i kontrolinga u kompanijama je da napuste eru izveštavanja i pređu u eru analize. Od finansijskih direktora očekuje se suštinsko razumevanje posla kojim se kompanija bavi, kako bi bili strateški, poslovni partner generalnih mendžera.

  Na ovaj zaključak upućuje velika većina učesnika današnjeg 7. kongresa CFO i kontrolera Srbije, održanog u hotelu Kraun Plaza u Beogradu.

  Kongres je u potpunosti bio okrenut budućnosti funkcije kontrolinga i finansija, a kao najveći izazov i prilika u toj oblasti nameće se digitalizacija. Kako je istaknuto tokom panela, u Srbiji je stvorena digitalna infrastruktura,  ali je potrebno konkretno raditi na digitalnoj transformaciji, odnosno načinu na koji se ta struktura koristi. U Srbiji je 2008. godine internet koristilo 32,6% domaćinstava, danas to čini 72,6%. Srbija danas ima 1,5 milion korisnika interneta u domaćinstvima, a čak 8,5 miliona korisnika mobilnog interneta.

  Na kongresu CFO i kontrolera tradicionalno učestvuju isključivo profesionalci iz prakse, iz vodećih kompanija u Srbiji sa stranim ili domaćim vlasništvom. Ovogodišnji 7. kongres okupio je oko 500 učesnika što ga čini jednim od najbrojnijih poslovnih skupova kod nas.