Odlična vest za gejmere: Pratite „League of Legends“ na kanalu Gametoon HD

  0

  Kompanija SPI preuzela je eksluzivna prava za Balkansku ligu u esportovima (EBL), prvo profesionalno takmičenje u esportovima u kom se osam najboljih timova iz deset evropskih zemalja bori na turniru“ League of Legends“ za titulu šampiona.

  Ovog leta gledaoci mogu uživo i ekskluzivno da prate „League of Legends“ na FilmBox kanalu Gametoon HD. Ovaj kanal važi za svetski zabavni TV kanal za milenijalce, a posvećen je gejmingu i esportovima. Nudi jedinstven doživljaj za gledaoce zahvaljujući sopstvenom ekskluzivnom programu i sadržajima poput emisija: „Striming nacija“ i turniri u esportovima. Gametoon HD je popularan izvor zabave u svetu gejminga. Kanal je dostupan širom sveta na engleskom jeziku.

  „Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da objavim da SPI/FilmBoxov kanal Gametoon HD jedini prenosi EBL „League of Legends“, najveće regionalno takmičenje u esportovima, uključujući i najpopularniju onlajn video igru svih vremena na svetu. Potpuno je prirodno da je SPI, jedna od strateški najopredeljenih i najkonkurentnijih medijskih kompanija na svetu, potpisao ekskluzivni licencirani ugovor sa firmom Fortuna Esports, poznatim organizatorom takmičenja u esportovima. Ovog leta je Gametoon HD jedini kanal na svetu na kom možete da gledate Balkansku ligu u esportovima „League of Legends“ – kaže Benšošan.

  Gledaoci kanala Gametoon HD mogu da prate prenos uživo „League of Legends“ bilo gde u svetu do finala zakazanog za 24. avgust od 19 do 23 časa. Peta sezona EBL-a obuhvata osam zemalja: Srbiju, Hrvatsku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Sloveniju, Crnu Goru i Albaniju.

  Među osam takmičarskih timova je i prošlogodišnji pobednik  Random 5 iz Bugarske, kao i  njegovi ljuti rivali Crvena Zvezda, ASUS, LevelUp, X25, Upper Echelon, The Plan i WiLD.  Liga okuplja timove koji se tokom sezone takmiče po principu svako sa svakim, a najbolja četiri tima ulaze u plejof.

  „Jako smo srećni zbog partnerstva sa SPI/FilmBoxom i činjenice da će Balkanska liga u esportovima biti dostupna još široj publici preko kanala HD u petoj sezoni. Iz ovogt regiona dolazi veliki broj talentovanih gejmera, a naša misija je da ih promovišemo. To nam ovaj ugovor i omogućava“ – kaže Mihajlo Jovanović-Džaril, osnivač i generalni direktor kompanije Fortuna Esports.

  „League of Legends“ je onlajn video igra za više igrača koja važi  za najpopularniju video igru na svetu, sa preko sto miliona igrača mesečno. EBL je jedna od trinaest ERL liga u Evropi i zvanično je podržava Riot Games, kreator i izdavač igre League of Legends. Ove godine se osam najboljih balkanskih timova bori za ukupni nagradni fond od 40.000 evra.