“Odlazim u Partizan, a Cvele mi kaže: Da se dogovorimo, daćemo ti duplo… ali lažnih para”: Milko Đurovski u novom Nedeljniku

0
Foto Igor Pavićević

Milka Đurovskog u velikom intervjuu za novi Nedeljnik nismo previše držali na temi prelaska iz Zvezde u Partizan. O tome je već mnogo rečeno i napisano. A Milko je kao fudbalski i nefudbalski fenomen, ionako, mnogo više od tog jednog događaja, po kom će doduše ostati najprepoznatljiviji.

Ipak, i u toj priči je ostalo nekih neosvetljenih uglova.

Sa ove distance deluje neverovatno da su se Zvezda i on cenjkali oko stana, i to u trenutku kada je on bio jedna od najvećih fudbalskih zvezda u onoj velikoj zemlji, a mnogi drugi fudbaleri sa manjim renomeom su već bili stambeno zbrinuti.

“E, a da li je moguće da nisu hteli? Možda su hteli da me puste”, rekao je Đurovski za Nedeljnik. “Možda su hteli da me puste u Partizan. Zašto nije bilo pete Zvezdine zvezde posle Pižona? Možda nisu pored mene mogli da je dovedu. Zvezda je srpski klub. Ne može Makedonac da bude peta Zvezdina zvezda. Posle Pižona je bio luft, ja odlazim u Partizan, a u Zvezdu dolazi Piksi.”

On je ispričao kako je u vreme prelaska bio u Pragu petnaest dana.

“Išao sam da otvorim račun, a u Nemačkoj je trebalo da mi uplate lovu. Čekao sam da krene prelazni rok. U Partizanu su se plašili da ne ostanem u Zvezdi i u Pragu sam se našao da bih bio što dalje od Beograda. Da otvorim račun, daju mi lovu i posle dođem u Partizan. Ali to je bilo Šajberovo vreme. Prelazni rok se odložio, pa sam bio dodatno u Titovom lovištu kod Osijeka. Pa se opet odložilo i ja kažem: ‘Idem u Beograd.’ Otišao sam u Zvezdu da se pozdravim sa Džajom i Cveletom. Bila je tu sekretarica Dara Zec. Kažem: ‘Došao sam da se pozdravim’, a Cvele mi na to: ‘Ajde da se dogovorimo. Daćemo ti duplo… ali lažnih para.’ Kada sam izlazio, Dara je plakala. Ovi iz Partizana nisu mogli da me nađu, ali ja sam rekao, idem iz Zvezde. Bila je ona utakmica Zvezda–Hajduk na čijem sam kraju bacio dres na Sever…”

Milko Đurovski je za novi Nedeljnik govorio o svojoj karijeri, svim svojim provokacijama, životu i fudbalu u Holandiji dok se zemlja raspadala, o ratu i politici, šta misli o imenu Severne Makedonije i Kosovu, životu u Sloveniji…

Ceo intervju pročitajte u aktuelnom Nedeljniku, koji je na svim kioscima

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici