Odjeci humanitarne licitacije – Zajedno možemo do Gavrilove pobede!

Iz Mozzarta poručuju: Drago nam je da su se mnogi probudili posle akcije za kupovinu Ronaldove trake, da su i kopačke Stefana Mitrovića sada na aukciji

0
Fotografije: Mozzart

Vatrogasac Đorđe Vukićević i Mozzart rasplamsali su nadu da će biti prikupljeno dva i po miliona evra koliko je potrebno Gavrilu Đurđeviću za lečenje spinalne mišićne atrofije! Ronaldova kapitenska traka, bačena u revoltu posle nepriznatog gola na meču Srbija – Portugal, završila je u rukama heroja sa Marakane, potom na licitaciji, a onda i kod predstavnika kompanije Mozzart koja je dala najveću ponudu na aukciji preko Limunda – 7,5 miliona dinara.

Vest koju su preneli vodeći svetski mediji podigla je na noge celu Srbiju, pa su nastavljene akcije za pomoć sedmomesečnoj bebi iz Kragujevca.

– Naša najveća želja je bila da priča o Gavrilovoj borbi dopre do što više ljudi, a vest o humanitarnoj licitaciji za Ronaldovu traku je obišla planetu, objavili su je vodeći svetski mediji. Probali smo da pokrenemo i druge firme, pojedince i organizacije, da probudimo ono humano u ljudima i pošaljemo snažnu poruku da svi zajedno možemo do Gavrilove pobede! Pozitivni efekti se već vide, odmah se javio i Stefan Mitrović, koji je sprečio Kristijanov pogodak na Marakani. Heroj naše fudbalske reprezentacije je dao na licitaciju te „zlatne“ kopačke u kojima je igrao, a aplaudiramo mu na tom potezu kao što smo ovacijama ispratili njegovo uklizavanje na gol-liniji. Takva borbenost, ali i zajedništvo su nam potrebna i sada, za velikog borca Gavrila, da budemo pobednici – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Podsetimo, Ronaldo je traku bacio na travu nezadovoljan nepriznatim golom, a uzeo ju je mladi vatrogasac Đorđe Vukićević, s humanom namerom da je iskoristi za pomoć malom Gavrilu Đurđeviću, kome je tri meseca posle rođenja konstatovano da ima retku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). 

OVDE možete pročitati na koje načine mu možete pomoći.