Odbornik saslušan u policiji jer je lepio nalepnicu “bojkot” na službene automobile…

0
Foto Profimedia

Jedan opštinski odbornik u Kniću, član Stranke slobode i pravde, saslušan je danas u policijskoj stanici jer je papirima i nalepnicama oblepio službene automobile u znak protesta zbog opštinske odluke o dodeli socijalne pomoći lokalnim funkcionerima, objavila je agencija Beta.

Odbornik, Nikola Čamparević, rekao je agenciji Beta da je pozvan po prijavi opštinske uprave zbog “oštećenja državne imovine”.

On je policiji potvrdio da je, u znak “političkog nezadovoljstva” odlukom Opštine o dodeljivanju solidarne novčane pomoći funkcionerima iako oni imaju natprosečna primanja, 31. decembra oblepio dva opštinska vozila primercima tog rešenja i nalepnicama “BOKOT”.

“Solidarnu pomoć od po 17.000 dinara su dobili predsednik Opštine, njegov zamenik, predsednik Skupštine Optine, zamenik i sekretar, član Veća”, rekao je Čamparević.

“Ta politička odluka nije zabeležena i u istoriji Opštine Knić”, rekao je Čamparević policajcima.

Dodao je da je isti iznos solidarne pomoć isplaćen i svim radnicima, ali na osnovu odluke koju je doneo načelnik Opštinske uprave.

Istog dana kada je doneto rešenje o “novčanoj pomoći” funkcionerima, 31. decembra, on je opštinsko službeno vozilo koje mu je na raspolaganju, oblepio primercima tog rešenja i nalepnicama “BOJKOT”, a na drugo opštinsko vozilo je nalepio samo jednu nalepnicu.

On je rekao da se te nalepnice lako skidaju i ne oštećuju vozila, te smatra da nije uništio imovinu opštine.