“Odbili smo respiratore iz Srbije? Šokiran sam. Da li mržnja ide do te mere…”

6
Foto: Profimedia

Član predsedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je “šokiran” izjavom potpredsednika Vlade Milutina Simovića da Crna Gora odbija respiratore koje je Srbija spremna da ustupi crnogorskom zdravstvenom sistemu.

“Ne mogu da verujem da mržnja ide do te mere da se odbija mogućnost spasavanja života građana Crne Gore zato što ne volite Srbiju ili Andriju Mandića. Ako, ne daj Bože, budemo u narednim danima imali smrtne slučajeve u Crnoj Gori, porodice treba da odu i tuže za to direktno Milutina Simovića, zbog ovog suludog poteza”, naveo je Mandić u izjavi za medije.

Kako je dodao, Simović i ljudi iz vrha režima znaju da njima i članovima njihovih porodica ne mogu zafaliti respiratori i zato im je lako da se ovako ponašaju.

“Ovakvim njihovim ponašanjem mogu biti pogođeni samo obični građani Crne Gore dok oni kao ‘elita’ imaju obezbeđene sve uslove”, saopštio je Mandić koji je i predsednik Nove demokratije.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je rekao da je Srbija spremna da Crnoj Gori odmah donira pet respiratora.

Potpredsednik crnogorske Vlade Milutin Simović poručio je predsedniku Srbije da brine o građanima Srbije, i da je Srbija oduzela Crnoj Gori respiratore.

I ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na spremnosti da Crnoj Gori pokloni pet respiratora.

“Hvala na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo. Ceneći ozbiljnost situacije u susednoj državi verujemo da su ta sredstva u ovom trenutku potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije”, naveo je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je negirao da je Srbija konfiskovala tri respiratora koje je Crna Gora naručila i dodao da je Srbija spremna da Vladi u Podgorici odmah pokloni pet respiratora, konstatujući da sa “bratskim narodom” u Crnoj Gori žele da imaju najbolje odnose.

Rekao je da na taj način odgovara na netačne informacije “objavljene na sva zvona” da je Srbija konfiskovala tri respiratora za Crnu Goru.

Mediji su objavili da je crnogorskom Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore iz kompanije Farmont od koje je naručeno pet respiratora za crnogorsko zdravstvo stigao dopis da tri aparata nisu mogla biti isporučena jer ih je Srbija “konfiskovala”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

6 KOMENTARA

  1. Ako je Srbija konfiskovala 3 respiratora koji su bili namenjeni, tuzite, borite se jer imate svako pravo na to, ali mimo toga, ljudi, uzimajte sve sto vam se nudi! Tih pet respiratora moze spasiti nekoliko zivota! Uzmite tih pet a borite se i za ta tri ukradena. Svi politicari, i srpski i crnogorski za sebe imaju sve obezbedjeno prvoklasno, no sta ce ovaj jadan narod, bilo Srbi, Crnogorci, ili bilo ko od komsija???

  2. *samo Kina može da nam pomogne, evropska solidarnost ne postoji* , *Odbili smo respiratore iz Srbije* – postoji obrazac, zar ne?

  3. Mandic je sve rekao. Neverovatna kolicina mrznje. Zivoti crnogorskih gradjana im ni malo nisu vazni. A za Milovu vrhusku ce respiratora biti. Narod neka pocrka, briga ih. Boze, gori su od najgorih nacista, ustasa, siptara.

  4. Ovom Simoviću doživotno zabraniti ulazak u Srbiju. Ima virus mržnje. Posle se čude Crnogorci što ih ne volimo…

    • Slažem se sa prve dve rečenice. Sa trećom ne mogu. Ja, na primer, ne volim loše ljude, a ne neke nacije. I ne mogu da govorim u ime svih ostalih…

Comments are closed.