Od ponedeljka deca mogu u vrtić bez potvrde poslodavca

2
Profimedia

U beogradske vrtiće se tokom prve nedelje od otvaranja nakon prekida rada zbog epidemije koronavirusa i proglašenog vanrednog stanja, prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića vratilo 3.966 dece, što je manje od očekivanog.

Vesić je za RTS rekao da je zbog toga gradska uprava dobila saglasnost da od ponedeljka, 18. maja, za prijem dece u vrtiće neće biti potrebna potvrda poslodavca o radnom angažovanju roditelja, koja je bilo potrebna ove nedelje.

„Nijedno upisano dete neće biti vraćeno, ali ukoliko imaju gde sa decom bolje da ih ne dovode tokom maja“, kazao je Vesić i dodao da se u vrtićima poštuju sve preporuke i mere zbog epidemije korona virusa.

Vesić je naveo da je na posao vraćeno 5.890 vaspitača, ali ne i oni koji su u prethodnom periodu radili u kovid bolnicama i imaju 14 dana odmora pre nego što se vrate u vrtiće.

Prema njegovim rečima, do danas, kada je poslednji dan za prijavu dece za upis u vrtiće, stiglo je 17.700 prijava za ukupno 12.700 slobodnih mesta, a rang lista dece koja su primljena u vrtiće biće objavljena 1. juna.

Vesić je rekao i da je u Beogradu 78.000 dece upisano u državne i još 20.000 dece u privatne vrtiće, a grad do kraja godine planira izgradnju još najamnje šest vrtića, medju kojima i na Čukarici, Bežanijskoj kosi i u Obrenovcu.

(Beta)

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Informacija važi samo za BG.
    Mi bolesni iz provincije moramno da donosimo potvrde. Danas sam vratio dete iz vrtića koje je celog dana plakalo jer ga nisu primili. Ne razumem da se igrate sa ovakvim informacijama, kao što ne razumem da likovi iz Bg mogu da vode decu bez potvrde a ja iz provincije ne mogu.

  2. Informacija važi samo za BG.
    Mi bolesni iz provincije moramno da donosimo potvrde. Danas sam vratio dete iz vrtića koje je celog dana plakalo jer ga nisu primili. Ne razumem da se igrate sa ovakvim informacijama, kao što ne razumem da likovi iz BR mogu da vode decu bez potvrde a ja iz provincije ne mogu.

Comments are closed.