Od “nismo upoznati sa sporazumom” do “potpuno ga podržavamo” linija je tanka: Medojević ipak uz Krivokapića, Abazovića i Bečića

1
Foto: Profimedia

Lideri partija koje čine koaliciju “Za budućnost Crne Gore” izjavili su da nisu bili upoznati sa sadržinom Sporazuma, koji je sa čelnicima ostale dve partije koje mogu da formiraju vlast nakon parlamentranih izbora, potpisao nosilac liste Zdravko Krivokapić, prenosi N1.

Lideri koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” – Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, potpisali su u sredu sporazum kojim su se obavezali da nova vlada neće pokretati inicijative ili postupke za izmenu državne zastave, grba i himne, i da neće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

U sporazumu se navodi i da će nova vlast raditi na jačanju saradnje sa NATO i realizovati sve reforme u cilju priključenja Crne Gore Evropskoj uniji.

Sadržina Sporazuma je u suprotnosti sa programskim načelima partija koje čine tu koaliciju, rekli su njihovi lideri.

A onda su porekli.

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević rekao je da njegova partija snažno podržava Sporazum, koji su potpisali nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, Zdravko Krivokapić, lider koalicije “Mir je naša nacija”, Aleksa Bečić i nosilac liste “Crno na bijelo” Dritan Abazović

“PzP snažno podržava Sporazum nove vlasti. Istina je da me nosilac liste Zdravko Krivokapić nije konsultovao niti informisao, ali to je vjerovatno zbog toga što je on kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i evroatlanski orjentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99% identičan sa osnivačkim aktima PzP i našim Programom. PzP je privremeno zamrzao ovaj dio Programa zbog strateškog dogovora sa NOVOM i DNP oko crnogorsko-srpskog pomirenja što je predstavljao temelj Demokratskog Fronta. Kao pošteni i lojalni partneri i mi smo poštovali, branili i promovisali Program DF i to ćemo činiiti sve dok DF bude postojao”, saopštio je Medojević.

Predsednik PZP Nebojša Medojević prethodno je objavio na Tviteru da je iznenađen sporazumom.

“Ne znam za taj dogovor. Možda je napravljen, ali meni iza leđa. Meni je sve ovo novo. Saznao sam iz medija”, napisao je Medojević na Tviteru.

1 KOMENTAR

  1. Medojević ide malo napred malo nazad. Prvo se pobunio.pa se posle stišao. Neko bi pomislio da mu je nešto obećano. Sad je PZP proevropski, pro NATO itd. Da li to smeo da kaže dok je litijašio?

Comments are closed.