Od Margo Robi u Šanelu iz 1994. do Spajka Lija u čast Kobiju Brajantu: Crveni tepih ovogodišnje dodele Oskara

0
Foto: Profimedia

Ovogodišnja dodela Oskara smatra se istorijskom. Neki su konačno mogli da odahnu kada je Bred Pit dobio nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu. Drugi su čekali da nagrađen bude i Tarantino, ali oni i nisu baš mirno spavali. Treći su navijali za Parazita i njihovoj sreći nema kraja, a radni naslov žurke je: “Prvo strano ostvarenje koje je dobilo nagradu za najbolji film”.

Ipak, pored onog što se događa kada se dele statuete, važni su i prilazni putevi slavi. Ne, ne mislimo na godine rada do ostvarenja snova, mislimo na pravi prilazni put – na crveni tepih.

Glamur, “gle šta je obukla” i “gde se ovaj šiša, pobogu”.

Poslednjih nekoliko pojavljivanja Margo Robi navukla su kletvu njenom savetniku za oblačenje, ali se čini da će ovoga puta biti nešto bolje ocenjen. Margo se pojavila u crnom Šanel modelu iz 1994. godine.

Bili Ajliš sa svojom šarenom kosom, od Šanela je imala “samo” rukavice.

Hoakin Finiks, glumac koji je poslednjih meseci dobio sve individualne nagrade za ulogu Džokera, kao i svaki put nosio je isto odelo Stele Mekartni.

Foto: Profimedia

Za Breda Pita kažu da nije ni važno šta je obukao.

Foto: Profimedia

Najneobičniju odevnu kombinaciju – za čitav crveni tepih, ne preterano neobičnu za njegov ukus – poneo je Spajk Li.

On se pojavio u ljubičastom odelu sa brojm 24 i Najki patikama iz serije Kobija Brajanta i time je odao počast pop kulturnoj ikoni koja je nedavno izgubila život.

Foto: Profimedia