Od danas vakcinacija bez prijave: „Građani će moći da dođu na slobodne punktove, biće dostupne kineska i AstraZeneka vakcina“

0
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

„Od danas počinje novi vid vakcinisanja građana. Pored prijavljivanja putem portala eUprave i kontakt-centra, sve lokalne samouprave počinju da organizuju slobodne punktove gde građani mogu da dođu bez prijave“, rekao je direktor Vladine Kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović, a prenosi Blic.

Jovanović je rekao da će vakcinacija na punktovima bez prijavljivanja zavisiti od lokalnih samouprava i pozvao ih je da na pravi način obaveste građane na koji način će se to sprovoditi.

Dodao je da će ti punktovi biti uglavnom pri domovima zdravlja, ali i da će biti mnogo mobilnih ekipa.

Jovanović je precizirao da na velikim masovnim punktovima neće biti moguća vakcinacija bez prijavljivanja da se ne bi stvarale gužve.

„Na punktovima gde će građani dolaziti bez prijave na raspolaganju će biti vakcine Sinofarm i AstraZeneka jer su najlakše za manipulaciju i omogućavaju odlazak ekipa na teren“, rekao je Jovanović.

Jovanović ističe da se na taj način pozivaju svi građani da se vakcinišu.

Kako je istakao, vide se efekti vakcinacije i to se meri na nivou svake lokalne samouprave. U onim mestima gde je vakcinacija išla bolje i gde su lokalne samouprave bile aktivnije, vide si bolji rezultati u borbi protiv korone, rekao je direktor Kancelarije za eUpravu.