“Od 13 časova danas zaustavljeno 484 građana na ulicama, 18 nije imalo dozvolu za kretanje. Biću zadovoljan kad ih bude nula…”

0
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je u prva tri sata od početka policijskog časa danas u Beogradu policija zaustavila 484 građana na ulicama, a da je od tog broja njih 18 bilo bez dozvole za kretanje.

Rebić je za televiziju Pink izjavio da to nije veliki broj onih koji su prekršili policijski čas ali da će biti zadovoljan “kada taj broj bude nula”.

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao i da je u Novom Pazaru, za koji je rečeno da je prethodnih dana bilo više kršenja zabrane kretanja nego u drugim gradovima, u prva četiri sata trajanja policijskog sata danas bilo 50 odsto manje zatečenih na ulicama.

Rebić je rekao i da policija svakodnevno kontroliše oko 73.500 osoba u Srbiji koje su upućene u samoizolaciju zbog dolaska iz inostranstva, odnosno zemalja koja su žarišna područja epidemije koronavirusa.

“Najveći broj građana se poziva telefonom, ako se nedvosmisleno utvrdi da nisu na kućnoj adresi odlazi se i provereva se”, kazao je Rebić.

On je rekao da je od uvođenja vanrednog stanja zbog nepoštovanja policijskog časa u Srbiji procesuirano 2.157 ljudi a da je za kršenje kućne izolacije u istom periodu procesuirano 748 osoba.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus