„Očekujemo veće interesovanje za vakcinaciju u Beogradu nakon što je Vučić primio vakcinu…“

0
Printescreen/YouTube/Insajder Video

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se očekuje povećano interesovanje za vakcinaciju protiv koronavirusa u Beogradu nakon što je prvu dozu vakcine primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vučić je najpopularnija politička ličnost u zemlji i njegova vakcinacija će doprineti da se jedan broj ljudi, koji se do sada nije vakcinisao, vakciniše. Mi smo se za to pripremali“, kazao je Vesić na TV B92.

Vesić je naveo da je cilj gradske uprave da u naredna dva meseca bude vakcinisano 750.000 stanovnika glavnog grada, što je oko 57 odsto punoletne populacije.

„Izrael je stekao neku vrstu kolektivnog imuniteta sa 60 odsto. Mi očekujemo da uz one koji su preležali virus bude dovoljno da se naše stanovništvo zaštiti“, istakao je Vesić.

On je naveo da je u poslednja dva dana u Beogradu manje od 1.000 novozaražnih, prvi put od 21. februara, i dodao da je usvojena „uslovna“ odluka da tržni centri od sutra počnu da rade ako današnji epidemiološki podaci budu povoljni.

Vesić je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa na poslednjem sastanku zamolio grad Beograd da odloži uvođenje najavljenih pogodnosti za vakcinisane građane.

„Zamolili su Beograd da odloži svoje mere sve dok se ne vakcinišu svi koji su se prijavli i čekaju vakcinaciju. Mi smo to razumeli“, dodao je on.

Vesić je najavio da će sutra Vladi Srbije biti upućen predlog za održavanje manjih skupova, svadbi, kongresa i koncerata u Beogradu, koji su sasatavili udruženje „Ivent industrija“, Privredna komora Srbije (PKS) i gradski Zavod za javno zdravlje.