“Očekujem da SAD pozovu Vučića i kažu da smeni Vulina. Tako je pao Nikson”: Čupić o “aferi Vulingejt”

4
Foto: Nedeljnik, Igor Pavićević

Čedomir Čupić, profesor na Fakultetu političkih nauka, kaže da bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, koji se, kako je najavio lider radikala Vojislav Šešelj učlanio u tu stranku, verovatno čeka izbore, pa da se pozove na poslanički imunitet u slučaju koji se protiv njega vodi pred sudom u Kruševcu. Čupić kaže i da je “afera Vulingejt”, kako je neki zovu, pokazala “tešku zloupotrebu institucija”.

Srbiju potresa takozvana afera “Vulingejt”, zbog toga što je ministar Vulin komentarisao autorski tekst Dragana Šutanovca u “Nedeljniku” koji nikada nije objavljen.

Međutim, Odbor za kontrolu službi bezbednosti u petak je “razmatrao i jednoglasno usvojio Izveštaj Generalnog inspektora službi Ministarstva odbrane”. 

“Ja sad očekujem od SAD, Nikson je tako pao, očekujem da će SAD direktno da pozove Vučića i kažu – hitno da bude smenjen. To je njihov primer, Nikson je tako pao. Ako hoćemo vrednosti civilizacijske i evropske, onda je naše oko uprto prema najrazvijenijim zemljama demokratije. To je jedno od demokratskih stredstava”, rekao je Čupić.

On očekuje i reakcije tužilaštva.

“Ja očekujem i tužioca da pokrene postupak. Najpre da ispita da li je sud dao nalog za prisluškivanje, da ispita Vulina, od koga je on to dobio, jer su četiri moguća načina – VBA je rekla da nije to radila, sad treba proveriti BIA, kriminalističku policiju, a onda i da se istraži da li je to neko privatno radio”, zaključuje Čupić.

4 KOMENTARA

 1. “profesore” Rep Srbija nije kolonija SAD, sada Ili pre.
  I’d you do not know what to do, do nothing.
  Lupate.
  A sta Predsedniku ce da slusa SAD?
  I GDE vi uoiredjujete Vulin a sa Niksonom, ha, ha,ha.

 2. Ваљда очекујете да САД позову Вучића и кажу му да поднесе оставку ? Никсон није био министар одбране.

 3. А сада доста и САД-а ! Нису Европске државе Индиска племена! Академик Митар Бороја из Бјелајца

Comments are closed.