Taksisti najavili radikalizaciju protesta, MUP saopštio da neće dozvoliti blokadu auto-puta

1
Foto: Tanjug

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bijelić najavio je da će njihovi članovi od ponedeljka radikalizovati proteste, koji će trajati od 14 do 17 h.

Bijelić je dodao da će protesti obuhvatiti i Gazelu i Slaviju, a za to, tvrdi, imaju dozvole.

“Sve potrebne dozvole za narednu nedelju smo dobili od MUP-a, proširujemo trase, menjamo vreme i krećemo u radikalizaciju protesta”, rekao je Bijelić za Blic.

MUP je, međutim saopštio da u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, ne izdaje dozvole za održavanje javnih okupljanja, već samo može doneti odluku o zabrani nekog skupa ukoliko su za to ispunjeni zakonski uslovi.

“Takođe, obaveštavamo javnost da je Policijskoj upravi za grad Beograd za ponedeljak prijavljeno javno okupljanje u pokretu, od strane Sindikata taksi vozača i autoprevoznika „Nezavisnost“, ali u prijavi nije navedeno da će most „Gazela“ u Beogradu biti blokiran. Policija svakako neće dozvoliti bilo kome da blokira auto-put”, saopštili su iz MUP-a Srbije.

To će biti treća nedelja protesta, a prva, radikalna, što bi moglo da dovede do potpune blokade saobraćaja u gradu, preneo je B92.

Bijelić je dodao da postoji opcija da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

“Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo, jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute, jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon”, rekao je Bijelić.

Taksisti su i ranije najavili da će radikalizovati protest, pa tako, uz postojeće kolone, od Obrenovačkog puta, Kumodraške ulice, hale “Pionir” i Bloka 70, taksisti sledeće nedelje imaju plan da blokiraju Slaviju, odnosno most Gazela, tako što bi na Slaviji zauzeli ceo kružni tok, dok bi preko Gazele prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

1 KOMENTAR

  1. Ja sam za to da se gradjani organizuju i izadju sa jajima u rukama na ulicu i kad taksisti zapocnu svoj idiotski protest krenemo da ih zasipamo istim i oteramo sa ulica.

Comments are closed.