Obradović: Vučić izgubio na sudu kao što bi izgubio u svakoj poštenoj utakmici; Vučić: Dokaz da je pravosuđe nezavisno

1
Foto Nedeljnik

(Beta) – Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme da ponovi izgovorene uvrede i ocenio da to znači da doneta provostepena presuda deluje pozitivno.

Obradović je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da advokatski tim presednika, u kome su bila četiri advokata, nije predložio Vučića za svedoka i time je izbegnuto sučeljavanje i dokazivanje “toga što tvrde” da su pripadnici pokreta Dveri lopovi ili fašisti.

“Aleksandar Vučić bi izgubio u svakoj poštenoj utakmici – na sudu, na izborima, tv duelu i zato ne igra takve utakmice. Zato igra smo u unapred nameštenim utakmicama gde nema pravila, nema protivnika, nema sudija”, rekao je Obradović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je presuda po kojoj mora da plati 200.000 dinara lideru Dveri Bošku Obradoviću zbog uvrede dokaz da nisu u pravu političari i mediji koji tvrde da srpsko pravosuđe nije nezavisno i da se njime upravlja iz političkih centara.

„Možda bih mogao da kažem da se upravlja iz nekih drugih političkih centara, imajući u vidu nekadašnje reforme. Ali pokazalo se da je Srbija normalna zemlja“, rekao je Vučić.

Pokret Dveri saopštio je u utorak da je Prvi osnovni sud u Beogradu prvostepenom presudom predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića obavezao da 200.000 dinara plati predsedniku Pokreta Dveri Bošku Obradoviću zbog povrede ugleda i časti jer ga je nazvao “lopovom” i “fašistom”.

Kako je tada saopšteno iz Dveri, Obradović je tužio Vučića zato što ga je nazvao “lopovom” i “fašistom” tokom gostovanja na televiziji Pink od 13. i 16. februara 2019. godine.

Vučić je rekao da su to radili advokati, a da on nije bio na suđenjima, ali da ni posle presude svoje mišljenje „nije promenio ni za jotu“.

„Ali neću da ulazim u to. Najveće slavlje bilo je u Zagrebu, u hrvatskim medijima i u delu sarajevskih, ali to pokazuje da sam mnogo toga dobro uradio za zemlju. A da li sam zadovoljan ili ne, ima vremena do pravosnažnosti i videćemo šta je istina. A poštovaću odluke suda“, rekao je on.

Obradović je rekao da kada dođe do suda, “onda nema dokaza za ono što se 24 sata dnevno u negativnim kampanjama govori protiv predstavnika opozicije”.

On je naveo da drugostepena presuda može biti drugačija ukoliko se predsednik i njegov pravni tim budu žalili i dodao da će to ostati sudstvu da odluči.

Kako je naveo, doneta prvostepena presuda ne znači ništa za “silne ljude koji su maltretirani, ponižavani i vredjani od strane aktuelne vlasti”.

“Pravda je danas možda važnija od hleba građanima Srbije. Posebno onima koji beže iz ove zemlje, ne toliko zbog lošeg životnog standarda, naravno i zbog toga, ali istovremeno i zbog nepravde, negativne selekcije i urušavanja svih vrednosti u našem društvu i državi”, rekao je Obradović.

On je dodao da je Vučić “koji komentariše sve 24 sata dnevno”, ćutao 48 sati o toj presudi, kao i da svi mediji koji su priklonjeni vlasti.

“Bilo im je potrebno da pronađu odgovor na tu jednu iznenadjujuću situaciju da se jedan sudija usudio da sudi predsedniku Srbije”, rekao je lider Dveri.

Govoreći o najavljenom dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima, Obradović je rekao da smatra da nosioci tog dijaloga treba da budu opozicione opcije koje na prethodnim parlamentarnim izborima nisu učestvovale, ali da “nema ništa protiv” da učestvuju i druge “kolege iz opozicije” koje su na izborima učestvovale.

Obradović je rekao da politički cilj ne može biti bojkotovati izbore narednih 20 godina, kao ni čekati Evropsku uniju 20 godina da pomogne da u Srbiji dodje do poštenih i slobodnih izbora.

“Za našu slobodu, demokratiju, pravdu u Srbiji moramo da se izborimo sami. Ako za to nismo spremni, onda da se spremamo da Aleksandar Vučić vlada 30 godina kao (predsednik Crne Gore) Milo Đukanović”, naveo je.

Obradović je rekao da je uputio javno izvinjenje profesoru Milu Lomparu i bivšem košarkašu Dejanu Bodirogi zato što ih je “na neželjeni način ubacio u tu vrstu tabloidnih prozivki i napada”.

“Ja sam pomenuo njihova imena u jednom sasvim drugom kontekstu, naravno ih nisam kandidovao za predsedničke kandidate jer sa ljudima nisam ni razgovarao”, kazao je Obradović.

On je dodao da predsednički kandidat treba da bude patriota da bi pobedio Vučića, da ima “nesumnjivo patriotsko opredeljenje kakvo ima Milo Lompar” ili “jedan hrišćanski gospodin i patriota kakav je Dejan Bodiroga”.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

  1. Bole lepsi si kad cutis. Cim progovoris sve uprskas. Ja sam mislila da si se pozdravio sa politikom i otisao u biblioteku. To je tvoje.pravo mesto.

Comments are closed.