Obradović: “Krizni štab ne sme da zatvori splavove, a krivi građane”

0
(BETAPHOTO/Press centar UNS/DSO)

(Beta) – Lider pokreta “Dveri” Boško Obradović izjavio je da se ne može verovati tzv. Кriznom štabu koji nije u stanju da obaveže predsednika države da nosi masku, ne sme da zatvori splavove, podržava otvaranje tržnog centra, a za povećan broj obolelih od korona virusa krivi građane.

Obradović je za sajt “Direktno.rs” napisao da su pre sedam meseci sa mnogo manjim brojem novozaraženih ukinuli zasedanja Narodne skupštine i zatvorili građane danima u kuće, a sada ničega od toga nema iako je mnogo veći broj obolelih.

On je ocenio da su članovi Kriznog štaba bili spremni da lažiraju broj novozaraženih i umrlih da bi vladajući režim na silu sproveo nedemokratske i protivustavne izbore 21. juna, a da se ispostavilo da “njihova borba ima za cilj ministarsko mesto u resoru za koji nisu stručni”.

Lider “Dveri” je pitao zašto Ministarstvo zdravlja do sada nije otvorilo javnu raspravu i konsultovalo stručna lica koja imaju drugačije mišljenje o aktuelnoj krizi sa epidemiološkog i drugog lekarskog stanovišta, te da li se zabrana okupljanja za više od pet osoba odnosi i na aktivnosti političkih organizacija.

“Srbiji je potreban novi Кrizni štab koji bi mogao da obezbedi poverenje građana u ovu instituciju i koji će brinuti o javnom interesu i zdravlju nacije, a ne o političkom interesu SNS-a”, napisao je Obradović.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500