Boško Obradović: “Vučić je i Briselski sporazum odbio, pa potpisao posle dva dana…”

1
Foto Nedeljnik

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da delegacija predvođena Aleksandrom Vučićem nema pravo da pregovara u Vašingtonu o Kosovu i Metohiji jer to nije ustavna nadležnost predsednika Republike već Vlade Srbije.

“Tragikomično je kada ova neovlašćena delegacija za kršenje Ustava dobija podršku Vlade kojoj je istekao mandat pre tri meseca, koja se odrekla svojih ustavnih nadležnosti u korist predsednika uzurpatora svih državnih funkcija i koja se nalazi u tehničkom mandatu”, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da bi isto verovatno uradila i skupština ali da nema ko to da učini jer ni posle tri meseca od, kako se izrazio, “lažnih izbora” novi parlament nije konstituisan, nema predsednika ni skupštinsko rukovodstvo.

“Posebno je nedopustivo da Narodna skupština nije zasedala pred put u Vašington i Brisel i da delegacija Srbije tamo nastupa bez bilo čijih ovlašćenja i bez bilo kakve pregovaračke platforme”, rekao je on.

Obradović je dodao da i sami pregovori u Vašingtonu i Briselu predstavljaju priznanje Kosova jer je reč o razgovorima predsednika Srbije i premijera Kosova.

“Svaki sporazum, pa i ekonomski, bio bi sporazum između dve nezavisne države, što je apsolutno protivno Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Posebno je opasno da se pod ekonomskim sporazumima provuku tačke sa direktnim priznanjem lažne države Kosovo. Кo sumnja da je SNS delegacija spremna i na to, podsetiću da je isto tako Vučić 2013. najpre odbio da potpiše Briselski sporazum, kako bi se samoreklamirao u domaćoj javnosti kao veliki patriota, a onda posle dva dana medijskih prenemaganja potpisao”, dodao je Obradović.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Neverovatno je da medije u Srbiji nijedne dosad nisu izvrsili analizu javno u svojim clancima:
    STA KAZE USTAV SRBIJE PO PITANJU NATO EU VOJSKOM OKUPIRANE JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE ?
    KO JE ALEKSANDRA C´VUCICA OVLASTIO DA UOPST E PREGOVARA O DELU TERITORIJE SRBIJE ?
    STA RADI SKUPSTINA SRBIJE PO OVOM PITANJU I VLADA sRBIJE ?
    Nigde dosad nisam video da bar jedne medije u Srbiji analiticki vode javnu raspravu o ovom po meni flagrantnom grubom krsenju Ustava Srbije od strane Aleksandra Vucica ?

Comments are closed.