Obama ponovo kritikovao Trampa zbog odgovora na pandemiju: “Budimo iskreni, ova bolest ukazala je na osnovne nejednakosti. Ovo nisu uobičajena vremena…”

1
Foto: Profimedia

Barak Obama kritikovao je odgovor administracije Donalda Trampa na pandemiju koronavirusa.

Njegovi komentari predstavljaju retku kritiku predsednika koji ga je nasledio na toj funkciji i dolaze usred pandemije koja je imala razorne i nesagledive efekte na obojene zajednice u SAD.

“Budimo iskreni, bolest poput ove samo ukazuje na osnovne nejednakosti i dodatna opterećenja sa kojima su crne zajedncie u prošlosti morale da se suočavaju u ovoj zemlji”, rekao je Obama. “Vidimo to u nesrazmernom uticaju COVID-19 na naše zajednice”, dodao je Obama u svom govoru studentima iz crnačkih zajednica, preneo je Gardijan.

Obama je kritikovao i napore savezne reakcije na krizu izazvanu koronavirusom.

“Više od svega, ova pandemija je u potpunosti pokazala da mnogi odgovorni znaju šta rade. Mnogi od njih se nisu pretvarali da su odgovorni”, rekao je Obama.

Komentari bivšeg predsednika SAD stižu usred dvostruke krize, jedna je pandemijska koja je nesrazmerno pogodila ljude iz obojenih zajednica SAD, a druga je ekonomska koja je prouzrokovana zatvaranjem. Do sada je u SAD registrovano ooko 1,4 miliona slučajeva koronavirusa, a do posledica infekcije preminulo je 88.000 ljudi.

“To nisu uobičajena vremena. Od vas se traži da pronađete svoj put u svetu usred razorne pandemije i užasne recesije”, rekao je Obama.

Dodao je da nepravde sa kojima su suočeni Afroamerikanci nisu nove.

Iako je Obama u velikoj meri izbegavao da kritikuje Trampovo predsedavanje SAD, on je prošle nedelje opisao reakciju američke vlade na koronavirusa kao “apsolutnu haotičnu katastrofu”. Tada mu je lider republikanske većine rekao da bi trebalo da “zatvori usta”.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Svi mogu da ktitikuju Trampa samo ne Obama i Klintonisti jer su oni sa globalistima i smislili sve ovo, sad se Obama setio za svoje obojene jer najvise umiru, dok je bio Predsednik nije ga bilo btiga kako crnci zive u Americi, ta prodana dusa treba da ode u kanalizaciju zajedno sa globalistima jer je to prirodna sredima za takve dvolicne olose i ljudski talog.

Comments are closed.