O čemu ćete, uz novi Nedeljnik, pričati danas: Šta nam i dalje znači Nebojša Glogovac; Miroslav Mišković o vlasti, bogatstvu i “Amazonu”; Šta je u romanu napisala Dijana Hrkalović

0
Fotografija: Dalibor Danilović

Jedini put kada je naslovna strana Nedeljnika izašla bez ijedne reči bilo je u onom komemorativnom izdanju kada smo se opraštali od Dragana Nikolića. Jedini koji je zamalo zaslužio tu tužnu počast bio je onaj koji je i igrom i uticajem bio blizu šmekeru Gagi: pre tri godine, kada je otišao možda i najnadareniji srpski glumac 21. veka, uz fotografiju Nebojše Glogovca stavili smo, i to u štamparskom cajtnotu, samo nekoliko rečenica njegovog prijatelja Sergeja Trifunovića, iz potresnog teksta koji je tada napisao za Nedeljnik.

Danas, iz pera Aleksandra Đuričića, veliko ali i i toplo podsećanje na genijalan glumački i ljudski um… Uz nadu da, makar neko vreme – dosta je bilo tužnih vesti, dosta i previše odlazaka – neće biti potrebe ni za kakvim specijalima…

Pogledajte šta vas sve čeka u novom broju Nedeljnika.

Digitalno izdanje i pretplata dostupni su na nstore.rs

GLOGI – Nebojšu Glogovca nikada nisam intervjuisao, nismo išli na utakmice Crvene zvezde, nismo popili piće, niti zapalili džoint. Nismo igrali tavle. A mogli smo sve to. Proteklih godinu dana istraživao sam njegov život, ali i smrt, i sve ono što je ostalo posle njega. Razgovarao sam sa sedamdesetak ljudi, a u knjizi (“Glogi”, Vukotić media) završilo je četrdesetak svedočenja onih koji su ga poznavali, voleli, igrali sa njim… Aleksandar Đuričić za novi Nedeljnik piše o Glogovcu, uz neobjavljene fotografije i pesmu koju je napisao čuveni glumac.

VREME ZATRPAVANJA – “Kako da verujem Vulinu da nije uzeo Šutanovčev ili moj mejl, ukoliko je Dijana prisluškivala Vučića i njegovu porodicu? Šta, u ovoj državi se samo predsednik nelegalno prisluškuje…”, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog Nedeljnika.

MIŠKOVIĆ – “Delta danas veoma malo liči na Deltu pre 10 godina, a nimalo na onu od pre 20. Vrlo brzo ćemo objaviti neka jako ozbiljna kadrovska rešenja i novi način upravljanja Delta holdingom. Država ne treba da se bavi biznisom. Država mora da stvori uslove da se privatni sektor bavi biznisom”, rekao je Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, u velikom biznis intervjuu povodom trideset godina postojanja kompanije.

BJELICA I UGRICA – “Je li gore kada te u Bosni mrze antievropski nacionalisti, ili kada te u Srbiji progone proevropski autošovinisti?”, piše Ljiljana Smajlović u kolumni u novom Nedeljniku.

DIJANA – Roman Dijane Hrkalović koji je rukom, u sveskama, počela da piše kao tinejdžerka dešava se na relaciji Požarevac-Njujork i više je triler u kojem su uloge policajaca i mafijaša toliko isprepletene da linija između dobrog i lošeg često ne postoji, a njena policijska karijera – kratka ali upečatljiva – ima iste premise. Dosije Dušana Teleskovića o bivšoj pripadnici MUP-a koja je u žiži javnosti.

VAKCINE – Ogromna je verovatnoća da će sve vakcine štititi od novih sojeva virusa. Kineska vakcina je najbezbednija, nešto manje efikasna, ali ne toliko bitno jer i dalje spasava glavu, od Fajzerove koja stvara imunitet brže i više, ispričao je za Nedeljnik virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler.

KUŠNER – Od 7. januara, kada je izašla iz štampe, knjiga “La familia grande” Kamij Kušner, ćerke Bernara Kušnera i Evelin Pizije, apsolutni je bestseler u francuskim knjižarama i na “Amazonu”. Ona je zabeležila porodičnu dramu, seksualno nasilje koje je njen brat blizanac – u to vreme četrnaestogodišnjak – preživeo od očuha Olivijea Duamel. Za novi Nedeljnik pišu Ivica Mladenović i Zona Zarić.