NSZ i GIZ: Ulaganje u veštine i znanja nezaposlenih

  0

  Nacionalna služba za zapošljavanje, uz podršku Programa „Migracije za razvoj“ koji se sprovodi u saradnji sa GIZ-om, obezbedila je besplatnu onlajn obuku iz oblasti knjigovodstva i računovodstva, za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

  Besplatne obuke upravo pohađa 200 polaznika, koji imaju priliku da steknu određena znanja i veštine iz oblasti knjigovodstva i računovodstva, dobiju sertifikat i pripreme se za nove poslovne mogućnosti i izazove. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, obuke se sprovode onlajn.

  “Od ukupnog broja polaznika, 190 su žene, a 15 povratnici iz Nemačke i drugih zemalja. Zanimanje knjigovođe je veoma traženo na tržištu rada, a s obzirom na uslove i način poslovanja, ovaj posao se obavlja nesmetano i za vreme pandemije Kovida-19”, rekao je Zoran Martinović, direktor NSZ.

  Globalni program „Migracije za razvoj” deo je šire inicijative „Povratak u nove šanse“, koju finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

  Obukom će biti unapređena znanja i veštine polaznika na polju računovodstva i knjigovodstva i omogućiti im da samostalno pružaju knjigovodstvene usluge – finansijske i računovodstvene i vrše pripremu finansijskih i poreskih izveštaja.

  Za više informacija o uslugama i programu, zainteresovani mogu posetiti FB stranicu DIMAK Srbija , veb-stranicu Startfinder, kao i da preuzmu aplikaciju sa linka RE:INTEGRATE Serbia.