Novo žarište koronavirusa u Kini: Vlasti brinu zbog blizine Pekinga, ograničeno kretenja građana…

0
(Beta/Jin Haoyuan/Xinhua via AP)

(Beta) – Više od 360 ljudi testirano je pozitivno na koronavirus u rastućem žarištu zaraze južno od Pekinga u susednoj provinciji Hebej, javili su danas zvaničnici.

Kineska Nacionalna zdravstvena komisija prijavilja je danas da je 69 novih slučajeva zaraze potvrđeno u prethodnih 24 časa, uključujući 46 u provinciji Hebej.  

Ovo žarište izaziva posebnu zabrinutost zbog blizine Hebeja glavnom gradu Pekingu. Putovanje između te dve oblasti je ograničeno i radnici iz Hebeja moraju da pokažu dokaze da rade u Pekingu da bi im se dozvolio ulaz u glavni grad.

Hebej je zabeležio 183 potvrđenih slučajeva i dodatni 181 asimptomatičan slučaj zaraze koronavirusom u poslednjih osam dana.

Kina ne uključuje osobe koje su testirane pozitivno na virus, ali ne pokazuju simptome u zvaničan broj registrovanih slučajeva.

Gotovo svi zabeleženi slučajevi zaraze su u Šiđijangdžuangu, glavnom gradu provincije koji je udaljen oko 260 kilometara jugozapadno od Pekinga.

Manji broj zaraženih je registrovan u Singtaju, 110 kilometara južnije.

Oba grada sprovela su masovna testiranja više miliona stanovnika, prekinuli su javni saobraćaj i ograničili kretanje stanovnika na nedelju dana.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!