Novo snežno nevreme u Hrvatskoj: Na nekim mestima i do 10 centimetara snega

0

U Gorskom kotaru i Lici jutros je pao sneg a temperature su oko nule i za deset su stepeni niže od jučerašnjih. U Delnicama je jutros izmereno 7, a u naselju Begovu Razdolju 10 centimetara snega. Iz Hrvatskih auto-puteva pozivaju da se bez preke potrebe ne ide na put.

Zbog orkanske bure za sav je saobrćaj zatvorena Jadranska magistrala između Кarlobaga i Svete Marije Magdalene, a zbog loših vremenskih uslova u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije, javio je Hrvatski autoklub (HAК).

Zbog olujnog vetra i snega trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i poluprikolicama iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto.

Deo Jadrana sinoć je zahvatila najavljivana obilna kiša koja je u tom delu Hrvatske uzrokovala velike talase.

Promena vremena najviše se osetila na severnom Jadranu, gde je već palo čak 73 litara kiše po kvadratnom metru, pre svega u Ugrinima, Poljanama i Lovranu, prenosi portal Dalmacija danas.

Na Jadranu takođe duva i vetar jugo koji ponegde ima i olujne udare, pa su tako u Splitu izmereni udari do 65 kilometara na sat, a snažan vetar je podigao talase koji su poremetili pomorski saobraćaj.