Novi zahtev za puštanje iz kućnog pritvora uzbunjivača iz Krušika: “U sudskim spisima ne postoji nijedan dokaz protiv njega…”

0
Foto: BIRN

U sudskim spisima ne postoji nijedan dokaz protiv Aleksandra Obradovića na osnovu kojih bi protiv njega uopšte mogao da se vodi postupak, smatra njegov advokat, piše BIRN.

Vladimir Gajić, advokat radnika Krušika Aleksandra Obradovića, predaće danas novi predlog za ukidanje kućnog pritvora jer nema osnova da se protiv njega vodi krivični postupak.

Gajić u predlogu navodi da je “22.oktobra konačno dobio priliku da kao branilac osumnjičenog Aleksandra Obradovića izvrši uvid u istražni spis predmeta tužilaštva za Viskotehnološki kriminal”.

Nakon uvida u spis predmeta on je zaključio da se u njemu ne nalazi nijedan dokaz koji opravdava osnovanu sumnju da se protiv Obradovića uopšte vodi krivični postupak.

Iz dispozitiva Naredbe o sprovođenju istrage od 23. 9. 2019.godine nemoguće je zaključiti koju normu je prekršio Obradović, niti koja informacija predstavlja poslovnu tajnu, navodi Gajić.

U spisima predmeta ne postoji nijedan dokaz, nema nijednog ugovora, pa se stiče utisak da policija i ‘oštećeni’ Krušik kriju ugovore i od javnog tužioca, koji evidentno funkcioniše bez znanja o činjenicama, kao protočni bojler policije”, navodi advokat u predlogu za ukidanje kućnog pritvora.

U obrazloženju Naredbe Višeg javnog tužilaštva konstatuje se da osnovi sumnje proizilaze iz dokaza dostavljenih uz krivičnu prijavu.

“Međutim, ako sud izvrši uvid u popis dokaza koje je Uprava kriminalističke policije u svom aktu od 19. 9.2019. godine dostavio uz krivičnu prijavu, vidi se da tu nema nijednog dokaza, već se radi isključivo o dokumentima koja su rezultat rada policije u danu hapšenja osumnjičenog”, navodi Gajić.