“Novi soj koronavirusa je stigao u Srbiju. Putnica iz Londona stigla sa negativnim PCR testom…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

 (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je novi soj korona virusa stigao u Srbiju.

Vučić je za TV Prva rekao da mu je to jutros potvrdio ministar zdravlja Zlatibor Lončar i da je reč o putnici koja je stigla iz Londona sa negativnim PCR testom, ali je slučaj otkriven na vreme i izolovan.

Na pitanje kada će se vakcinisati, Vučić je rekao da još nije “doneo tu političku odluku” jer smatra da nije toliko ugrožen da bi se morao vakcinisati medju prvima.

Kritikovao je neke funkcionere, mimo premijerke i ministara, koji su se kako je rekao “ugurali da se vakcinišu iako nisu u rizičnim grupama starih i bolesnih”.

Vučić je za sledeću nedelju najavio da će Srbiji biti isporučene nove količine vakcina, kao i da je problem što proizvodjači vakcina šalju duplo manje od naručenog.

“50.000 ljudi će biti danas vakcinisano”

Vučić je izjavio da očekuje da 50.000 gradjana danas bude vakcinisano protiv korona virusa.

Navodeći da je Srbija “ubedljivo” prva u regionu po broju vakcinisanih na 100.000 stanovnika, Vučić je kazao da očekuje da već sutra Srbija pretekne Dansku i bude treća u Evropi po broju gradjana koji su primili vakcinu.

“Od članica EU biće samo Malta ispred nas, i na prvom mestu je Velika Britanija. U svetu smo na devetom mestu a u naredna dva ili tri dana možemo da budemo šesti ili sedmi. To govori da smo imali mudro vodjenu politiku ne samo u zdravstvenom sistemu”, kazao je predsednik Srbije za Prvu televiziju.

On je ponovio da je kineska vakcina “ubedljivo najskuplja” i da je Srbija nabavila po jeftinijoj ceni zahvaljujći tome što je u oktobru pisao kineskom predsedniku Si Djinpingu, ali nije želeo da kaže koliko su plaćene te vakcine.

1 KOMENTAR

  1. “…ali je slučaj otkriven na vreme i izolovan.” Ко је изолова ? Путница има блаже симптоме, супруг је у тешком стању. Колико њих је онда изоловано ? Ваљда сви путници из тог авиона морају да буду изловани и то у посебном болничком карантнинском смештају, а не по кућама и становима. Зашто се путовања у и из Енглеске не укидају ? Ви се играте са здрављем овог народа, а према њему “глумите” строгоћу !

Comments are closed.