Novi Pazar: Opet raste broj pregleda u kovid ambulanti

0
Foto: Profimedia

Kovid ambulanti Doma zdravlja u Novom Pazaru se javlja sve veći broj ljudi sa simptomima te bolesti, ali u Opštoj bolnici iz dana u dan opada broj hospitalizovanih.

Po podacima Doma zdravlja, u utorak se za pregled u kovid-ambulanti javilo 86 ljudi, a u sredu 73, dok ih je 11. avgusta bilo svega 26.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kazao je Radiju Sto plus da “blago raste” broj pregleda i broj upućenih na Infektivno odeljenje zbog čega je epidemiološka situacija i dalje nestabilna.

Objasnio je da gradjani imaju mnogo medjusobnih kontakata, idu na letovanje u “nestabilne zemlje – Albaniju i Crnu Goru, putuju autobusima, uskoro će i početak školske godine”, te zato “postoji opasnost da dođe do pogoršanja situacije”.

Spahić je apelovao na gradjane da budu obazrivi, da aktivnosti svedu na minimum, koriste zaštitne maske i redovno vrše dezinfekciju.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru dnevno testira 120 osoba i prosečno otkrije po tri nova slučaja zaraze. U Opštoj bolnici je na lečenju 10 obolelih od korona virusa, a u od juče do danas hospitalizovane su tri osobe, a četiri puštene kući.

(Beta)