Novi navodi o incidentima Čedomira Jovanovića: “Napao je advokata”, “čuknuo je auto”… Jelena Jovanović: “To nije tačno…”

0
Foto Nedeljnik

Posle izlaska iz bolnice u kojoj se nalazio zbog zaraze koronavirusom, lider LDP-a Čedomir Jovanović nije “postao vest” kao pobednik nad koronom, već zbog optužbi da je, nedugo po izlasku iz bolnice, teniskim reketom napao vlasnika Ambulante za rehabilitaciju Fizio centar na Novom Beogradu. Mediji su objavljivali slike povređenog lekara, njegov pravni zastupnik je izneo pojedine detalje sukoba, a prema medijskim objavama to je bio samo početak jedne veoma čudne priče.

Naime, mediji su jutros objavili da je Jovanović napao Dejana Dubajića, pravnog zastupnika vlasnika ambulante i da je navodno nasrnuo na advokata i polomio mu naočare ispred Fizio centra. U medijima se moglo pročitati i da je Jovanović demantovao bilo kakav napad na advokata Dubajića.

Došlo je potom do policijskog saslušanja vlasnika Fizio centra, njegovog advokata, kao i Čedomira Jovanovića i njegove supruge Jelene, kako bi se razjasnilo sve što se dešavalo tokom noći i ovog prepodneva na Novom Beogradu.

Prema medijskim navodima svemu jeprethodio još jedan incident, pošto je vlasnik Fizio centra jutros zatekao obijena vrata, zbog čega je pozvao policiju.

Navodno je posle uviđaja tu došla i Jovanovićeva supruga Jelena, da bi potom stigao i Čedomir Jovanović koji je nasrnuo na Dejana Dubajića.

“Noćas je pokušan nasilan ulaz u Fizio centar na ista ona vrata ispred kojih je u subotu, oko 16.50 minuta, bivši narodni poslanik Čedomir Jovanović naneo telesne povrede reketom za tenis vlasniku ambulante za fizikalnu rehabilitaciju”, rekao je za “Novosti” Dejan Dubajić, pravni zastupnik Ambulante za rehabilitaciju Fizio centar.

Dubajić je rekao za TV Nova, da je “prebijanju vlasnika od strane Jovanovića prethodila situacija pokušaja zamena brava” i da je poslao svog dugogodišnjeg vozača da pokuša da zameni brave na tim vratima.

“Reč je o onim metalnim žaluzinama sa duplim bravama. Na tim vratima neko noćas nije pokušao zamenu brava, nego je pokušao da uđe nasilno”, naveo je Dubajić, dodajući da su vrata verovatno jaka pa nasilni ulazak nije bio moguć.

Ispričao je i da je prethodni put sa vozačem došao bravar, a da je vlasnik centra odbio da promeni brave.

“Čedomir se pojavljuje u crnom lendroveru, vadi reket iz kola i bez obraćanja, razgovara, prepirke, počinje da udara Ivkovića po glavi. Ovaj pokušava da se brani rukama, dobija brojne povrede ruku”, ispričao je Dejan Dubajić.

On je ispričao i da je Jovanovića “sprečio čovek koji se tu našao, sasvim slučajno je to aktivni policajac, koji nije bilo na dužnosti”.

KO JE ZAKUPAC PROSTORA?

Inače, u medijima se pojavljivala informacija da je supriga Čedomira Jovanovića zastupnik pomenutog fizio centra, a Dubajić kaže da “Jelena Jovanović kontroliše firmu koja je ranije bila na toj adresi”.

“I dalje je registrovana na toj adresi. Međutim, zakup tog prostora je toj firmi istekao u maju 2019. godine. Postojala je poslovna saradnja između dve firme i rezultat te saradnje su milionski dugovi Food and fizio prema Fizio centru. To je ekonomska pozadina”, naveo je Dubajić.

JELENA JOVANOVIĆ: PROSTOR JE NAŠ, NIJE GA NAPAO

Jelena Jovanović, međutim, izjavila je za Nova.rs da je njena firma isključivi zakupac tog prostora, a da je Fizio centar bio u podzakupu sa njom i da mu je ugovor raskinut zbog neplaćanja obaveza.

“Oni su zloupotrebili to što sam bila u samoizolaciji, promenili brave i bespravno ušli u naš prostor. Nije tačno da ga je Čedomir napao”, navela je Jelena Jovanović.

Što se medijskih objava tiče, to nije sve. Blic je objavio i izjavu radnika sa obližnjeg gradilišta, koji je prilikom dolaska na posao naišao na parkirani “BMW” u kojem se nalazio Jovanović.

“Auto je bio parkiran, motor isključen. Zatrubio sam mu, a onda je Jovanović izašao vidno nervozan šireći ruke. Nakon toga je naglo pokrenuo auto i udario u ‘fiat punto’ u kojem je bila devojka koja je zadobila lakše povrede”, preneo je Blic.