Novi Mercedes-Maybach GLS

  0

  Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC (kombinovana potrošnja: 12.0-11.7 l/100 km; kombinovana CO2 emisija: 273‑266 g/km) predstavlja novu formu luksuza u SUV segment. Ovaj model proširuje portfolio Mercedes-Maybach brenda kombinujući dizajn karoserije i tehničkui osnovu GLS-a sa luksuzom vrhunske limuzine. Njegova prostrana unutrašnjost sa materijalima najvišeg kvaliteta i izuzetno visokim nivoom izolacije buke stvara atmosferu punu stila koja ostavlja utisak dobrostanja i sigurnosti. Počev od prijatno podignutog položaja sedenja, preko električno pokretanih roler zavesica za zamračivanje na dva bočna zadnja prozora, putnici mogu samostalno odlučiti koliko okoline žele da vide. AIRMATIC sistem oslanjanja je uključen u standardnu opremu uz opciju poručivanja, potpuno aktivnog Sistema oslanjanja sa E-ACTIVE BODY CONTROL sistemom čini da put pun rupa bude potpuno pod kontrolom. Po prvi put je primenjen Maybach program za vožnju koji obezbeđuje još više komfora na zadnjim sedištima. Ulazak i izlazak iz vozila su izuzetno ugodni: kada se vrata otvore, vozilo se blago spusti, i osvetljeni pragovi se brzo i nečujno pojavljuju na strani na koju se izlazi iz vozila. Pragovi su izrađeni od anodizovanog aluminijuma. V8 motor radne zapremine 4 litra, koji razvija snagu od 410kW (558 kS) uz  730 Nm obrtnog momenta, predstavlja varijantu motora koja je posebno razvijena samo za Maybach i koja ovo vozilo pokreće diskretno i ujedno snažno. Motor je opremljen sa 48-voltnim sistemom EQ Boost.  Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC će biti uveden na tržište u drugoj polovini 2020-te godine.

  Mercedes-Benz zvezda zauzima centralno mesto na poklopcu motora kao kod klasičnih modela, dok fine vertikalne hromirane lamele klasične Maybach maske hladnjaka stvaraju efakat visokog nivoa luksuza. Upečatljivi hromirani ukrasi oko bočnih prozora, i hromirani umetci u bočnim pragovima, ostavljaju utisak elegancije i dostojanstva izgledu vozila sa strane. Točkovi prečnika 22 ili 23-inča su razvijeni posebno za ovaj model, uz verziju dimenzije 23-inča koja takođe ostavlja isti utisak kao i maska hladnjaka. Ukrasni elementi izduvnih cevi sa malim rebrom naglašava pripadnda, koji je pozicioniran na različitim mestima kao što je recimo na D-stubu. Kao posebna Maybach-specifična karakteristika, vozilo može biti obojeno u dve nijanse u sedam različitih elegantnih kombinacija boja.

  Još jedna karakteristika koja privlači pažnju kod Mercedes-Maybach GLS-a su i elektrčno pokretani prošireni pragovi. Ova oprema omogućava ulazak I izlazak iz vozila sa visokom pozicijom sedenja veoma ugodnim I jednostavnim. Sa površinama koje su izrađene od anodizovanog aluminijuma se crnim gumenim lajsnama, pragovi su osvetljeni po mraku i poseduju dodatna proširenja u oblasti zadnjih vrata, čime se obezbeđuje dodatna vizuelna privlačnost. Kada su uvučeni pragovi su sakriveni iza standardnih pragova vozila. U slučaju da se zadnja vrata otvore, pokretni pragovi na toj strani vozila se automatski postavljaju u položaj za izlazak/ulazak u vozilo za oko jednu sekundu. Ovo standradno podešavanje se može promeniti putem posebnog menija u MBUX infotainment sistemu. Kako bi se obezbedila prostranost u zadnjem delu vozila Mercedes-Maybach GLS poseduje samo dva reda sedišta.

  Karakteristike opreme : luksuz, koža i obarajuća sedišta

  Kombinacija opreme u Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC je već u standardu izuzetno luksuzna. U drugom redu sedišta dva bočna sedišta se mogu pomoću elektromotora preobraziti gotovo u ležajeve. Postavljene oblasti komandne table su presvučene finom nappa kožom u okviru standardne opreme, uz veliki izbor opcija presvlaka sedišta i presvlaka unutrašnjosti. Panoramski krov sa električnim komandovanjem sa neprozirnom zavesom je takođe deo standardne opreme, kao i klimatizovana sedišta sa masažnom funkcijom. Na zahtev stranke fiksna centralna konzola se može transformisati kako bi vozilo pretvorila u prostrani auto za četiri osobe čiji se zadnji deo može koristiti i za posao i za relaksaciju. Konzola je dostupna sa preklopnim stočićem koji se može produžiti pa čak i sa frižiderom u kome ima mesta za boce šampanjac. Naravno odgovarajuće srebrne čaše za šampanjac su takođe dostupne kao deo dodatne opreme vozila.

  Za model Mercedes‑Maybach GLS kao deo opcionog AIR BALANCE paketa opreme razvijen je poseban miris koji se koristi za aktivno osvežavanje vazduha u vozilu: u pitanu je kombinacija mirisa belog osmantusa, koja nosi cvetnu i laganu notu i koja je zaokružena nežnom notom začinskog čaja i kože.

  Počev od prenosa snage i sistema oslanjanja pa do glavnih svetala, tehnički sistemi Mercedes-Maybach GLS-a u najmanju ruku odgovaraju nivou Mercedes-Benz SUV vozila. Počev od ove osnove, dodatna vrednost koju uobičajeno predstavlja Maybach je često krajnji rezultat. Na primer, izolacija buke u unutrašnjosti je na još višem nivou zahvaljujući krutoj pregradi i fiksnoj polici iza zadnjih sedišta, koje razdvajaju unutrašnjost od prtljažnika. Zasebna klimatizaciona jedinica za zadnji deo vozila je deo standardne opreme, takođe u zadnjem delu se nalaze dodatni izlazi i grejači vazduha pomoću kojih se još brže postiže željena temperature. Za pogon i sistem oslanjanja razvijen je i posebni Maybach režim rada; podešavanja ovog režima nude ultimativan komfor za putnike na zadnjim sedištima.

  Uz MBUX Rear Tablet koji je deo standardne opreme u centralnoj konzoli ili naslona za ruku između zadnjih sedišta, veliki opseg komfornih i funkcija za zabavu je dostupan za intuitivno komandovanje sa zadnjih sedišta. Integracija digitalnih uređaja koje koriste putnici sastoji se od uobičajenih standardnih opcija.

  Odabrani tehnički podaci

    GLS 600 4MATIC1
  Broj cilindara / tip motora   8/V
  Radna zapremina cc 3982
  Maksimalna snaga kW/hp 410/558
  Pri rpm 6000-6500
  Dodatna snaga sa EQ Boost kW/hp 16/22
  Maksimalni obrtni moment Nm 730
  Pri rpm 2500-5000
  Dodatni obrtni moment sa EQ Boost Nm 250
  Kombinovana potrošnja goriva l/100 km 12.0-11.7
  Kombinovana CO2 emisija1 g/km 273-266
  Ubrzanje od 0-100 km/h s 4.9
  Maksimalna brzina km/h 250
  Dužina/širina/visina Mm 5205/2030/1838
  Međuosovinsko rastojanje Mm 3135
  Trag točkova, napred/nazad Mm 1699/1723
  Krug okretanja M 12.5

  Uspešan sub-brand: Mercedes-Maybach

  Mercedes-Maybach brand predstavlja ekskluzivni nivo luksuza, maksimalni nivo komfora i vrhunsku tehnologiju u automobilskom inžinjerestvu, pružanja usluga i dodatne opreme. Ovaj brend se smatra za pionira u definisanju stila i statusa. Glavna inspiracija osobe po kojoj je brend dobio ime Wilhelm Maybach bilo je da stvori najbolje od najboljeg. 2014-te Mercedes-Maybach je osnovao sub-brand Mercedes-Benz-a kao deo sopstvenog usklađivanja unutar brenda. Počev od lansiranja 2015, više od 45,000 primeraka Mercedes-Maybach S-Klase je isporučeno širom sveta. Tokom 2018 prodato je više Mercedes-Maybach S-Klasa nego ikada: jedan od sedam prodatih modela S-Klase je bio Maybach.