Novi medicinski kreveti za Urgentni centar KCS

  0

  Samo prošle godine Hemofarm je zdravstvenim ustanovama donirao opremu i lekove u vrednosti od 20 miliona dinara

  Kompanija Hemofarm donirala je dodatnih 20 medicinskih kreveta sa pratećom opremom i antidekubitalnim dušecima Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, u vrednosti od 5,6 miliona dinara. Ovo je jedna od brojnih donacija ove kompanije zdravstvenim ustanovama u Srbiji, koja je samo tokom 2019. godine podržala njihov rad kroz pomoć u opremi i lekovima u vrednosti od čak 20 miliona dinara.

   „Glavni cilj Urgentnog centra i Ministarstva zdravlja su najbolji uslovi lečenja za sve naše pacijente. Našu nameru jasno je prepoznao Hemofarm i ovo je treća godina zaredom da dobijamo donaciju u vrednosti višoj od pet miliona dinara, za krevete i antidekubitalne dušeke za najteže pacijente u jedinicama intenzivnih nega. Najkritičniji i najteži pacijenti iz cele Srbije zbrinjavaju  se i leče u Urgentnom centru, te je upravo zato važno da im omogućimo dobre uslove lečenja. Iskreno se nadam da će uspešna saradnja i partnerski odnos koji imamo sa Hemofarmom postati tradicija“, izjavio je povodom najnovije donacije direktor Urgentnog centra KCS doc. dr Marko Ercegovac.  

  Prema rečima generalnog direktora Hemofarma dr Ronald Zeliger,ovo je samo jedan od načina kako Hemofarm pomaže lečenje pacijenata u Srbiji. „Doniranjem medicinskih kreveta mi direktno utičemo na kvalitet nege koju pacijenti dobijaju u bolnici i pomažemo rad najhumanije profesije. Lekari i medicinsko osoblje na urgentnom prijemu imaju ogromnu odgovornost – iz sata u sat spasavaju živote građana, a mi smo srećni kada im naša pomoć olakšava rad. Hemofarm redovno pomaže klinike i domove zdravlja u Srbiji, a nakon šest decenija koliko kompanija postoji, gotovo da nema bolnice na kojoj nekom prilikom nismo pomogli. To je naša pomoć zdravstvenim ustanovama koja direktno utiče na bolje lečenje pacijenata“, istakao je dr Zeliger.

  U znak zahvalnosti za višegodišnju podršku, direktor Urgentnog centra uručio je izlivenu statuu Bogorodice direktoru Hemofarma.