Novi konkurs za stipendije Hemofarm fondacije MOŽEŠ I TI

  0

  Najbolji studenti koji su na završnoj godini ili su upisali master studije na državnim fakultetima (Medicinski, Farmaceutski, Tehnološki, Hemijski ili Fakultet za fizičku hemiju) imaju priliku da od danas konkurišu za stipendije Hemofarm fondacije. Konkurs je otvoren do 4. novembra za studente državnih univerziteta u Srbiji, koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 i koji su lošijeg imovinskog stanja.

  Budući stipendisti HEMOFARM fondacije u školskoj 2019/2020. godini imaće priliku da budu deo Mentorskog i Internship programa stručne prakse MOŽEŠ I TI i da u kontaktu sa ekspertima kompanije Hemofarm i STADA grupe unaprede svoja znanja i veštine koje su neophodne za dalji lični i profesionalni razvoj. Osim neformalnog znanja, polaznici programa uz podršku eksperata kompanije, stiču i radno iskustvo u različitim sektorima i dodatni motiv da stečeno znanje primenjuju u Srbiji. Program ima za cilj i da osnaži pojedince veštinama koje će im pomoći u svakodnevnom radu u čijem fokusu je, pre svega, briga o zdravlju ljudi i dobrobiti zajednice.

  „Mi već 26 godina ulažemo u obrazovanje mladih razvijajući njihove liderske veštine i praktično znanje. Do danas smo podržali 3.420 pojedinaca, od kojih su mnogi naše kolege. Verujemo da je ovaj program prava prilika za studente koji žele da postanu lideri u svojim zajednicama i rade za opšte dobro jer je dizajniran tako da razvija trajne odnose među budućim liderima i motiviše ih da zajedno rade na rešavanju izazova koje nosi savremeno doba. Ponosni smo na činjenicu da među našim stipendistima ima i onih  koji danas rade u nekim od najprestižnijih svetskih laboratorija – MIT i bave se istraživanjima u čijem fokusu je otkrivanje leka za neke od najtežih bolesti današnjice”, rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

  Program za obrazovanje MOŽEŠ I TI Hemofarm fondacije podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i medicinskih, farmaceutskih, tehnološko-metalurških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Delovi programa realizuju se u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i fondacijom Konrad Adenauer.

  Više informacija i prijavu za konkurs potražite na linku: www.fondacijahemofarm.org.rs/srb/sta-radimo/program-za-obrazovanje