Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce

  0

  Tradicionalno, i ove jeseni, kompanija Hemofarm poziva najbolje studente završnih godina osnovnih i master studija kao i diplomce stručnih fakulteta u Srbiji da se prijave na jedan od dva aktuelna konkursa: jednogodišnji Program za obrazovanje Hemofarm fondacije “MOŽEŠ I TI“ ili šestomesečni program plaćene prakse “CHANCE TO ADVANCE” u ovoj kompaniji. Prijava za oba programa počinje danas, 6. oktobra, i trajaće mesec dana.

  Konkurs Hemofarm fondacija namenjen je najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija na medicinskim, farmaceutskim, tehnološkim, hemijskim ili fakultetima za fizičku hemiju. Oni imaju priliku da se prijave za učešće u Programu za obrazovanje „MOŽEŠ I TI“ koji obuhvata mesečnu stipendiju, mentorsku podršku kao i stručnu praksu u Srbiji i Nemačkoj. Konkurs za 10 budućih stipendista Hemofarm fondacije otvoren je za studente državnih univerziteta u Srbiji koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 i lošijeg su imovinskog stanja. O uslovima konkursa i načinu prijave studenti se mogu informisati na internet prezentaciji Hemofarm fondacije  www.fondacijahemofarm.org.rs.

  Takođe, diplomci i studenti koji su upisali ili završili master studije na tehnološkim, farmaceutskim, elektrotehničkim, mašinskim, hemijskim i fakultetima za fizičku hemiju mogu da se prijave i na Program plaćene prakse “CHANCE TO ADVANCE” u kompaniji Hemofarm. Ovim programom predviđeno je da 10 praktikanata stekne stručna znanja i iskustvo u proizvodnim kompleksima Hemofarma u Vršcu i Šapcu, i da u sektorima proizvodnje, inženjeringa i upravljanja kvalitetom uči od vrhunskih stručnjaka uz primenu najnovije tehnologije u proizvodnji lekova. Program prakse traje od novembra 2020. do maja 2021. godine, a svi zainteresovani svoju biografiju i motivaciono pismo mogu poslati na e-mail adresu praksa@hemofarm.com i dodatno se informisati o programu na veb prezentaciji Hemofarma www.hemofarm.com.

  “Do danas Hemofarm fondacija podržala je čitavu jednu zajednicu pametnih i vrednih mladih ljudi – ukupno 3480 studenata. Otvorili smo im vrata Hemofarma i uveli u novi svet znanja i prakse, a mnogi od njih su potom ostali u Srbiji i karijeru nastavili u našoj kompaniji. Svi oni imaju nešto zajedničko: neki na lokalnom i nacionalnom, a pojedini čak na globalnom nivou, menjaju svet na bolje”, ističe povodom novog ciklusa podrške najboljim studentima direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

  “I ove godine pružamo šansu studentima i diplomcima željnim prakse da uz našu pomoć nadograde znanje koje su stekli tokom školovanja. Hemofarm već decenijama kroz brojne programe pomaže stručne fakultete i studente kako bi teoriju dopunili praksom i stekli iskustvo iz prve ruke, učeći od najboljih – njihovih kolega u Hemofarmu. To je vid naše dugoročne podrške obrazovanju u Srbiji i ulaganje u budućnost svih nas”, rekla je Tatjana Jovanović, direktorka ljudskih resursa u Hemofarmu.