Novi inkubator stigao u Višegradsku – Hvala Mozzartu na izuzetnoj donaciji

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek: Ovo je najbolji mogući poklon za kliniku. Dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK Višegradska: Svake godine bude oko 12 odsto prevremeno rođenih beba, zato nam ovaj gest mnogo znači

0
Fotografije: Mozzart

Čak 6.000 beba rođeno je u Višegradskoj u 2020, a svake godine bude oko 12 odsto prevremenih porođaja. Zdravstveni radnici na ovom neonatološkom odeljenju vode one najveće borbe – za bebe koje su ranije stigle na svet, a  podršku im je pružila kompanija Mozzart, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja. Kroz akciju koja je realizovana sa CEBEF-om – Igraj u Mozzartu, gledaj FEST i pomozi deci – prikupljena su sredstva za nabavku jednog od najmodernijih inkubatora, koji je već mnogo olakšao posao medicinskom osoblju prestižne ginekološko-akušerske klinike.

Predstavnici regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću posetili su GAK Višegradska zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja, Mirsadom Đerlekom:

  • Ministarstvo zdravlja ima dugoročnu saradnju sa Mozzartom i zaista smatram da su sve donacije ove kompanije veoma značajne svima, a posebno pacijentima. Ovo je jedan humani gest za Višegradsku, u kojoj ima dosta prevremeno rođenih beba. Inkubatori su veoma potrebni i ovo je najbolji mogući poklon za kliniku i sve bebe u njoj – naglasio je Đerlek.

 Lekari i medicinske sestre izrazili su veliku zahvalnost na vrednoj donaciji, koja je od velikog značaja za GAK Višegradska.

  • Mi smo najstarija i najveća ustanova ovog tipa, ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Prošle godine smo imali 6.000 porođaja, što je za 1.000 više od 2019. Od toga svake godine bude oko 12 posto prevremeno rođenih beba, zato nam ova donacija društveno odgovorne kompanije Mozzart mnogo znači. Imamo veliku inzentivnu negu, a inkubator  nam je bio preko potreban u svakodnevnom radu i već ga koristimo. U ovo vreme se najbolje prepoznaju se društveno odgovorne kompanije koje žele da pomognu zdravstvu Srbiji, donacijom savremenih aparata. Još jednom se zavaljujem kompaniji Mozzart na izuzetnom poklonu – istakao je dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK Višegradska.

Podsetimo, kompanija Mozzart je kroz saradnju sa FK Crvena zvezda donirala jedan od najsavremenijih ultrazvukova Klinici za dečiju hirurgiju u KC Niš i inkubator u GAK Narodni front, kroz saradnju sa KK Partizan. Ovoga puta partner je bio CEBEF.

  • Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i našem parneru, kompaniji Mozzart na inicijativi. Centar beogradskih festivala i Grad su uvek rado podržavali ovakve akcije i nastaviće to da čine. Humanost, kao jedna od najvrednijih ljudskih odlika, ne sme biti zaboravljena – rekao je direktor CEBEF-a Damir Handanović, koji je ujedno pozvao građane da prate preporuke Kriznog štaba.

Predstojeći 49. Međunarodni filmski festival – FEST će se održati od 07. do 16. maja na više lokacija u Beogradu, ako okolnosti dozvole.