Novi Effaclar serum izuzetno efikasan u borbi protiv nepravilnosti kože u odraslom dobu

  0

  La Roche-Posay, vodeći dermatološki brend za negu osetljive kože, predstavlja svoj prvi serum posebno osmišljen za kožu sklonu nepravilnostima kod odraslih, sa komplementarnim delovanjem kiselina za piling i umirujućih sastojaka. Novi Effaclar Ultra koncentrovani serum deluje odmah uz vidljiva poboljšanja kože već od jutra posle prvog nanošenja.[1]

  Otprilike 40% žena između 20. i 40. godine starosti pati od akni[2], što znači da je ovo stanje kože, sa značajnim psihološkim uticajem na samopoštovanje i samopouzdanje, problem i posle adolescencije.

  „Akne na licu, ukoliko se razviju teži oblici, su dermatološki problem koji ne ostavlja samo fizičke već i psihološke ožiljke na osobi koja ih ima. Istraživanja pokazuju da problem sa aknama utiče na celokupno socijalno i psihološko funkcionisanje, a najviše na samo-poštovanje koje postaje ozbiljno narušeno. Pokazalo se da žene sa problemom akni mogu razviti i anksioznost, depresivnost, bes, negativan doživljaj sopstvenog tela. Na planu ponašanja najčešće posledice su socijalno povlačenje, narušeni odnosi sa drugima, izbegavanje i prijateljskih i erotskih kontakata, izbegavanje raznih socijalnih ili nekih drugih aktivnosti”, objašnjava psihološkinja, prof. dr sci. Dušanka Vučinić Latas.

  Psihološkinja ističe da je ključno strpljenje kada je reč o lečenju akni, ali da one nisu neizlečive sa pravim izborom sredstava. Takođe, ako se posveti pažnja i emotivnoj strani problema, umanjiće se osećanje stida, izolovanosti, bespomoćnosti i beznadežnosti i osoba će biti istrajnija u primeni adekvatnih sredstava.

  Žene sa kožom sklonom nepravilnostima imaju različita očekivanja u pogledu teksture proizvoda koje upotrebljavaju u odnosu na tinejdžere. Uz bubuljice i mitisere veliki problem su im i fleke od akni, koje uglavnom nastaju zbog nepridržavanja dermatoloških uputstava i previše agresivnih kozmetičkih proizvoda (npr. mehanički piling).  

  IZUZETNO EFIKASAN U BORBI PROTIV NEPRAVILNOSTI I STARENJA KOŽE

  Effaclar Ultra koncentrovani serum vidljivo deluje na izgled kože, što potvrđuje 78% korisnica koje su u samostalnom ispitivanju izjavile da njihova koža izgleda glatkije, a tekstura kože je bolja već od prvog jutra.[3] Visoka efikasnost i vidljivi rezultati seruma jednako su impresivni i posle četiri nedelje primene na bubuljice (-45%), mitesere (-20%) i tragove na koži (-49%).

  Effaclar serum dokazano deluje na sprečavanje ponovnog pojavljivanja nesavršenosti kože i nakon prestanka primene.[4]

  Osim toga, serum je pokazao obećavajuće rezultate protiv znakova starenja kože, pri čemu je 92% žena u korisničkom ispitivanju primetilo smanjivanje sitnih linija. To je moguće zahvaljujući formuli koja uključuje glikolnu kiselinu, neprocenjivo korisnog sastojka u nezi kože protiv starenja.

  DOBITNA KOMBINACIJA AKTIVNIH SASTOJAKA

  Za najbolji efekat na koži sklonoj aknama u odraslom dobu Effaclar Ultra koncentrovani serum sadrži kombinaciju aktivnih sastojaka u visokim koncentracijama koji deluju kao piling i umiruju kožu:

  • LHA (0,45%): derivat salicilne kiseline za nežni piling površinskog sloja kože kojim se uklanjaju mrtve ćelije kože
  • Salicilna kiselina (1,5%): dobijena prirodnim putem iz biljaka i voća, prodire duboko u epidermis, kako bi očistila bore i sprečila nakupljanje sebuma
  • Glikolna kiselina (3,5%): dobijena prirodnim putem iz nekoliko vrsta šećerne trske, podstiče obnavljanje kože, povećava blistavost i kožu čini čistijom uz vidljivi efekat na ožiljke
  • Niacinamid (2%): prirodno se nalazi u našem telu, poznat i kao vitamin B3, ojačava kožnu barijeru, smanjuje izgled pora i smanjuje izgled tamnih fleka
  • Termalna voda La Roche-Posay (2%): umiruje kožu i smanjuje osećaj neprijatnosti

  Osim što je dokazano efikasan, serum se dobro podnosi i prijatne je teksture: 100% korisnica slaže se da koži daje prijatan osećaj, 98% smatra da je nežan za kožu, a 97% smatra da koži pruža bolji osećaj.[5]

  Novi Effaclar koncentrovani serum dostupan je u apotekama od 15. septembra 2020.

  Više informacija o Effaclar Ultra koncetrovanom serumu, kao i o ostalim proizvodima potražite na laroche-posay.rs.


  [1]   Samoprocena kože 107 žena kavkaskog tipa, posle prvog jutra

  [2]   Muguet Guenot L, et at. Int 3 Dermatol 2018.; 57: 278 – 283,

  [3]  Samoprocena kože 107 žena kavkaskog tipa, posle prvog jutra

  [4] Ispitivanje na 51 osobi kavkajskog tipa. Rezultati posle 4 nedelje upotrebe, primena jednom dnevno; broj nepravilnosti prema proceni dermatologa.

  [5] Samoprocena kože 107 žena kavkaskog tipa, nakon prvog jutra